woensdag 12 februari 2014

Dior Fahrenheit eau de parfum pour homme

Christian Dior Parfums Fahrenheit Parfum pour homme 
Er was eens een prinsesje dat enorm verslingerd was aan mooie spulletjes, haar kasteel stond vol tierelantijnen in de zoetste kleurtjes. Haar prins wist hoezeer zij al haar spulletjes koesterde en stond het liefdevol toe.

Om je als man staande te houden tussen al mijn meisjesachtige prullen (om nog maar te zwijgen over mijn Disney collectie) moet je van goede huize komen en mijn man is ondanks enkele vrouwelijke trekjes een zeer mannelijk exemplaar. Het type man dat wegkomt met het dragen van een roze polo en hoewel die roze polo hem zeker niet misstaat ben ik qua geuren toch wel van het genre übermannelijk. Geuren die zowel zwoel en sexy zijn maar toch ook met een vleugje klasse.


Net als bij geuren voor mijzelf grijp ik ook voor manlief graag terug naar klassiekers, zo vind ik YSL Kouros, Chanel Egoïste, Jean Paul Gaultier le Male en Dior Fahrenheit nog altijd de meest opwindende herengeuren. En ik heb goed nieuws voor mede Fahrenheit fans, vanaf medio Februari is Fahrenheit Parfum verkrijgbaar.

De originele Fahrenheit uit 1988 was het resultaat van een creatief proces dat werd gevoed door twee PopArt schilderijen van kunstenaar James Rosenquist: "Fahrenheit 1982" en "Brighter than the Sun". De geurcompositie van Fahrenheit straalt dezelfde energie en warmte uit door de gewaagde combinatie van bloemen, leer en hout. De bijzondere dégradé kleur van de flacon ontstond ook bij toeval toen het glas plotseling afkoelde en een prachtig kleurenspel liet zien.

Fahrenheit Parfum is een nieuwe compositie maar wel eentje die het authentieke karakter van de geur onderstreept. De inspiratie voor de nieuwe geurakkoorden is de eclips, ofwel maan of zonsverduistering.


De topnoten van Fahrenheit parfum zijn zoethout en Siciliaanse mandarijn. Het hart bestaat uit vioolblaadjes, rum, koriander en komijn en de warme basis van Bourbon vanille zorgt voor een zwoele afdronk. De combinatie van de geurnoten is perfect in balans, de zoetzure mandarijn en zoethout houden elkaar perfect in evenwicht. De vioolblaadjes en rum zorgen ervoor dat de stevige kruiden niet de overhand nemen waardoor ze niet te prikkelend overkomen.

De flacon ligt heel zwaar in de hand en de dikke glazen bodem onderstreept de luxueuze kant van de geur, de zware robuuste flacon doet mij een beetje denken aan een chique kristallen karaf voor whisky of cognac. De flacon is een perfecte aanvulling op de geur, hoewel zowel de flacon als geur meteen associaties met de klassieke Fahrenheit oproepen is dit een luxere variant met enorm veel klasse. Fahrenheit Parfum is mannelijk, statig, broeierig, voornaam en bovenal woest aantrekkelijk, zo heb ik het graag.

Fahrenheit Parfum is verkrijgbaar in een  75ml Eau de Parfum vaporisateur.


2 opmerkingen:

  1. De flacon is echt prachtig, de geur lijkt mij heel specifiek.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is echt wel dé klassieker onder de mannenparfums!

    BeantwoordenVerwijderen

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)