vrijdag 17 januari 2014

Orly Removers & Cuticle Care Complex

Orly Nail laquer removers & Cuticle care complex
Hoe lief je ook voor je nagels en nagelriemen bent, als je een slechte remover gebruikt doe je helaas meer kwaad dan goed. Uiteraard is en blijft remover een chemisch goedje waarmee je een uitgeharde laklaag oplost om deze zo te verwijderen maar er zit nogal wat verschil tussen de diverse verkrijgbare removers.

Ik kan meteen merken aan de conditie van mijn nagelriemen dat ik valsspeel met een 'goedkopere' remover. Aangezien ik soms hele collecties swatch (op sommige dagen 18 lakken auw) schiet het gebruik van een goede remover er wel eens bij in als ik niks anders voorhanden heb. Maar ik probeer toch altijd wel een goede remover te gebruiken, mijn favorieten zijn die van Orly, Sparitual en OPI.


Orly heeft 2 nagellakremovers in het assortiment, de Gentle formula zonder aceton en de Extra strength met aceton voor het stevigere werk (glitters, donkere kleuren, textuurlakken). Beide bevatten verzorgende ingrediënten die ervoor zorgen dat je nagels en nagelriemen goed verzorgt worden tijdens het verwijderen van je lak. Deze removers hebben een handige dop en laten geen vettig laagje na op de nagels. Ik gebruik meestal de acetonvrije remover (is toch net iets liever voor je nagels) maar voor kleuren en texturen die om iets meer overtuigingskracht vragen gebruik ik de extra strength.

Als de nagels weer brandschoon zijn masseer ik ze altijd lekker in met een speciale nagelriemolie, de Orly cuticle care complex nagelriemolie ruikt naar zoete amandelen en bevat onder andere vitaminen, anti-oxidanten en bèta caroteen. Door je nagels goed te verzorgen met een nagelriemolie zal de nagel die nog tevoorschijn moet komen flexibeler en sterker zijn. Een nagelriemolie zorgt dus niet alleen voor een zachte soepele nagelriem, ook de nagel profiteert mee, zeker als je er een goede gewoonte van maakt om de olie goed in te masseren om de microcirculatie te bevorderen. Fijn van de Orly cuticle care complex (en alle andere nagelverzorgingsproducten) is dat de flacons maar liefst 18ml bevatten in plaats van de 15ml of soms zelfs 10ml inhoud die andere merken aanbieden.

Ik heb ook de cuticle therapy crème maar vind de olie toch prettiger in gebruik. Voordeel van de crème is natuurlijk dat niet meteen je vingertoppen onder een vettig laagje zitten, het ligt een beetje aan je persoonlijke voorkeur wat voor jou het beste werkt.


Ik probeer mijn nagelriemen driemaal daags in de smeren, meestal haal ik dat niet maar eenmaal daags is toch echt het minimum. Doe het desnoods voor het slapengaan waarna je ook nog een lekkere handcrème aanbrengt en daarover misschien zelfs katoenen handschoentjes aantrekt (dan word je boek/tijdschrijft/e-reader of tablet ook niet vettig). Door de handschoentjes kunnen de producten nog beter intrekken en zijdezachte handen zijn je beloning bij het ontwaken.

Een beetje off-topic maar wist je dat katoenen handschoenen ook ideaal zijn als hulpmiddel bij het aantrekken van delicate nylon kousen? Het zachte katoenen oppervlak voorkomt dat bijvoorbeeld een haakje aan je nagels of ruwe handen je panty beschadigen.

Ik ga nog even een laagje olie op mijn nagelriemen aanbrengen. Deze producten van Orly zijn in België verkrijgbaar via verdeler Oro Nails. Je kan de producten bestellen in de webshop (verzendkosten BE €10,00 verzendkosten NL €15,00) maar je kan natuurlijk ook informeren naar een Orly Salon bij jou in de buurt.