dinsdag 21 januari 2014

Hairstyling icon: Sebastian Molding Mud

Sebastian Molding Mud
Dit is een haarstylingsproduct dat zo veelzijdig en effectief is dat ik het regelmatig spot in kapsalons waar ze niet eens officieel met Sebastian als haarverzorgingsmerk werken maar toch een pot Molding Mud hebben staan om bepaalde kapsels van de juiste finishing touch te voorzien. Sebastian omschrijft het op briljante wijze: Style shapers dirty little secret.


Wat is de Molding Mud precies? Dat is nou juist het bijzondere aan dit product, het is geen wax, geen pomade en geen crème maar iets wat daar tussenin zit. De Molding Mud is een soort pasta waar je perfect nonchalante lokken mee kan kneden, vormen en draaien. Je haar krijgt een matte stugge textuur door de Mud. Perfect dus voor korte kapsels of haar dat in laagjes is geknipt. Je pakt een beetje Mud uit de pot, verwarmt het product tussen je handpalmen en dan breng je de Mud aan op/in/door het haar waar het zijn magische werking doet.

Je kan de Mud ook aanbrengen op vochtig haar en vervolgens föhnen, dit heb ik nog nooit getest maar misschien moet ik dit eens gaan proberen, misschien ga ik dan nog meer van de Mud houden (voor zover dat mogelijk is..)


Het allerfijnst vind ik de molding mud voor mijn krullen, kneed de mud in je krullen voor extra definitie e vorm. Met het restant mud op mijn handen ga ik langs de babyhaartjes langs mijn haargrens, dan houden die zich ook koest. Op mijn 12e liet ik mijn sluike licht golvende lange lokken tot een bop knippen. Toen de kapster vroeg hoe ze het moest föhnen koos ik voor krullen, zelfs de kapster schrok van de hoeveelheid krullen die er tevoorschijn kwamen. Toen al gebruikte zij Molding Mud om mijn verse krullen vorm en stevigheid te geven. Dat is 20 jaar geleden...

Nadeel van de veelzijdigheid van dit iconische stylingproduct? Hier is de pot altijd binnen no-time leeg omdat het hele gezin dit topproduct gebruikt. Je hebt maar een heel klein beetje nodig maar het product is ook onder de mannen erg populair. Tijd voor een gezinspot Molding Mud Sebastian....of zal ik mijn pot maar gewoon verstoppen?


Molding Mud is verkrijgbaar bij de Sebastian Professional haarsalon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)