dinsdag 7 januari 2014

Filorga Meso-Mask

Filorga Meso-Mask
Terwijl ik deze introductie aan het typen ben werkt het masker in op mijn huid maar daarover strakjes meer. Het Meso-Mask van Filorga belooft een stralende, gladgestreken huid die vrij is van tekenen van vermoeidheid. Om dit te realiseren bevat dit masker werkstoffen die in de medische praktijk gebruikt worden en bekend staan om hun dichtheidsbevorderende effect op de huid.

Mesotherapie vormde de inspiratiebron voor dit masker. Filorga ontwikkeld sinds 1978 injecteerbare medische antiverouderingsproducten en gebruikt deze kennis bij het ontwikkelen van hun skincare producten. Alle opvullende producten bevatten bijvoorbeeld het hydraterende bestanddeel hyaluronzuur. Het anti-agecomplex NCTF© is identiek aan het product dat bij Mesotherapie word gebruikt en maakt de huid voller.


Wat is Mesotherapie? Bij Mesotherapie word gebruikt gemaakt van naalden om werkstoffen diep in de huid te kunnen brengen. Door op gecontroleerde wijze toegebrachte schade moet de huid zichzelf herstellen en maakt hiervoor collageen aan wat de huid voller en dikker maakt. De werkstoffen dringen door de micro injecties diep in de huid waar ze op efficiënte wijze hun werk kunnen doen.

Je hebt misschien wel eens van die rollertjes met naalden gezien voor thuisgebruik, laat je in ieder geval altijd goed adviseren voor je met het scherpe spul aan de slag gaat, een goede voeding is bij een dergelijke therapie ook essentieel om je huid van binnenuit te ondersteunen bij het herstel.


Ik kies liever voor de milde methode zoals dit masker. Bij dit product heb je geen naaldjes nodig, microscopische capsules zorgen ervoor dat de werkstoffen pas diep in de huid worden vrijgegeven (denk maar aan een capsule om medicatie of vitamines die door de capsule pas in de darmen, waar ze moeten worden opgenomen voor het beste effect, uiteenvallen).

Het masker moet als kuur gebruikt worden, breng het masker gedurende een maand wekelijks aan en ga daarna verder met een onderhoudsbeurt om de twee weken gedurende twee maanden. Dit is de tweede maal dat ik het masker gebruik en wat vooral opvalt is het ontspannende effect. Het masker mag worden aangebracht op het gehele gezicht, rond de ogen en op hals en décolleté waarna je het na 15-30 minuten met veel warm water verwijderd.


Vlak na het aanbrengen prikte het masker een klein beetje op plekken waar ik last heb van droogtelijntjes, een heel goed teken. Een lichte tinteling wijst erop dat de dorstige huid aan het bijtanken is en dat bleek in mijn geval dus erg nodig te zijn.

Na het afspoelen was ik aangenaam verrast, de lijn tussen mijn wenkbrauwen (ik kijk blijkbaar regelmatig erg boos) was minder zichtbaar en ook moest ik echt grimassen trekken om de lijntjes rond mijn ogen waar ik me zo aan stoorde tevoorschijn te toveren. Is dit een wondermiddel voor rimpels? Ik kan het eerlijk gezegd niet 100% garanderen, de lijntjes die bij mij nu minder opvallen zijn voornamelijk droogtelijntjes dus na een flinke verzorging mag je wel verwachten dat het allemaal wat vlakker en gladder aanvoelt. Datis dus mooi wel het geval dus je huid heeft zeker baat bij dit masker.

Wat ik ook opvallend vond was het gevoel van mijn huid na het afspoelen, het lijkt te voelen alsof mijn huid veel elastischer aanvoelt. Ik ben benieuwd wat het resultaat is als ik de kuur helemaal heb voltooid, ik houd je zeker op de hoogte.

Filorga is exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL.