maandag 6 januari 2014

Shiseido Zen Gold Elixir eau de parfum absolue

Shiseido Zen Gold Elixir absolue de parfum
 'Kare-Sansui' ofwel Japanse zentuinen die je bij tempels aantreft zijn miniatuurlandschappen die meditatie bevorderen. Hun symbolische en mystieke patroon verandert je waarneming waardoor alles om je heen lijkt te veranderen. Japanners zijn meesters in het creëeren van een lijnenspel dat een stilleven toch beweging lijkt te geven.


Japanse kunstenaar  Marehide Susuki is een meester in Sumi penseelwerk, deze artiest heeft ook de oorspronkelijke Zen flacon ontworpen in 1964 en creërde voor Zen Gold Elixir dit speciale patroon.

Deze verfijnde vloeiende goudlijnen geven de strak vormgegeven flacon een zacht golvende beweging. Een silhouet dat de vrouwelijke sensualiteit van de geur benadrukt.


Deze sensualitetit komt ook in de geur terug door een sensueel boeket van bloemen te combineren met amber. Uitgangspunt voor de geur waren luxueuze gouden stoffen die samen met het licht een bijzondere eenheid vormden. De gouden zijde en organza lijken ook in het lijnenspel van de flacon terug te komen, ik kan het enorm waarderen als er zo goed over een geur word nagedacht en alles klopt.


Arabische jasmijn en magnolia staan voor de luchtige soepele organza. De weelderige zijde word weergegeven door een zinnelijke melange van vanille, patchouli en amber.

Shiseido Zen Gold Elixir is een vrij oosterse volle geur, een parfum dat perfect is voor liefhebsters van het betere geurwerk. Hoewel ik gewoonlijk wel van de zwaardere parfums ben vind ik Zen Gold Elixir toch even wennen. De patchouli is duidelijk aanwezig en daar moet je wel wel van houden. Ik denk dat liefhebsters van bijvoorbeeld de wat zwoelere Tom Ford geuren dit ook geweldig zullen vinden.


Shiseido Zen Gold elixir absolue de parfum is verkrijgbaar in een 50ml bij je Shiseido parfumerie of schoonheidssalon.