zondag 12 januari 2014

Clinique Calyx

Clinique Calyx

Eén van mijn goede voornemens was het herontdekken van geurfavorieten uit de 90's. Veel van mijn favoriete geuren zijn gecreëerd in de jaren '90 of waren toen mateloos populair. Een geur die net voor de jaren '90 het levenslicht zag was Calyx, een geur die voor mij staat voor lente, fruitige vrolijkheid en zon. Misschien dat ik in mijn geurenbibliotheek nog een flacon heb liggen van de 'oude' Calyx. 

Calyx was oorspronkelijk een parfum van cosmeticamerk Prescriptives, dat net als Clinique onder de warme vleugels van de Estée Lauder company word gekoesterd. Prescriptives is niet meer in winkels te koop maar het zegt veel dat de producten in de VS nog uitsluitend online worden verkocht, het merk heeft een hele trouwe fanbase en dat is begrijpelijk, de cosmetica van Prescriptives was bijzonder fijn. 

Nu valt Calyx onder Clinique en dat vind ik ook een logische move. Clinique is een merk dat vooral scoort met toppers als Happy en Aromatics Elixir, parfums wiens draagsters deze jarenlang trouw blijven. Calyx is ook het type geur waar je een lange relatie mee aan zal gaan. Toen ik het persberichtje opende sprong ik vol blijdschap van mijn stoel! En dat terwijl ik deze opwekkende geur al jarenlang uit het oog verloren was. 


Ik kan me voorstellen dat je inmiddels wel heel nieuwsgierig bent naar de geur en ik zal je dan ook niet langer in spanning houden. Calyx is een geur waarvan de frisse grapefruit en groene bladeren meteen opvallen, denk glinsterende regendruppels van een lentebui op grote groene bladeren in een tropisch woud of op een tropisch strand. Frisse fruitige aroma's vermengen zich met een bloemige warme basis.

Mango, passievrucht, papaja, mandarijn, bladgroen, grapefruit en guave vormen de frisse fruitige top van de geur. Fresia, lelietjes van Dalen, roos, oranjebloesem, jasmijn, lelie en goudsbloem vormen samen het weelderige bloemige hart van de geur. Eikenmos, Iriswortel, vetiver en sandelhout zorgen voor een aardse poederachtige basis met een vleugje groene frisheid. 

Stiekem hoop ik dat het een echte trend word dat iconen uit de 90's opnieuw worden gelanceerd, ik heb in ieder geval nog een verlanglijstje klaar liggen voor de parfumhuizen. Ik zou zeggen bring it on! Ik kijk alvast vol verwachting uit naar de komst van Calyx. Gelukkig hoef ik daar niet heel erg lang op te wachten, Calyx is vanaf eind Januari verkrijgbaar bij je Clinique verkooppunt en bestaat in een 50 en 100ml.