vrijdag 3 januari 2014

Alcina skincare

Alcina skincare &haircare

Alcina is een Duits cosmeticamerk dat zich vooral richt op de hoge eisen van de salonbezoekster. Innovatie en hoogwaardige producten staan aan de basis van dit basic merk dat de focust op specifieke behoeftes van de huid.

De schoonheidsspecialiste stelt het huidprobleem vast waarna zij een productadvies geeft. De crèmes zijn onderverdeeld in vier groepen, de vette en gemengde huid, gevoelige huid, droge tot zeer droge huid en de effect & verzorging producten.


De laatste groep is geschikt voor alle huidtypen en zijn gericht op het aanpakken van specifieke problemen. Mijn twee grootste problemen zijn droogte en een doffe vale huid. Ik ben dus begonnen met het Moisture serum en de Q10 cream.

Het Moisture serum bevat allantoïne en aminozuren die de vochtreserves van de huid aanvullen. Het serum mag ook als masker worden gebruikt en is perfect om tekorten die veroorzaakt worden door wisselende seizoenen aan te vullen. Het serum mag s'morgens en s'avonds op de gereinigde huid worden aangebracht. Indien nodig mag je een dag of nachtcrème aanbrengen. Als masker breng je het serum rijkelijk aan, laat 15 minuutjes intrekken en masseer dan het overtollige product in.

Het serum voelt fris en verkoelend aan zeker als je het als masker aanbrengt. Qua textuur is het meer een fluide dan een serum en ik begrijp goed dat je als je enkel hydratatie nodig hebt je kan volstaan met het gebruiken van enkel het serum zeker in wat warmere maanden. Voor mij is het serum alleen niet voldoende want mijn huid blijft dan toch trekkerig en dan vooral zo rond deze gure tijd van het jaar. Het serum heeft een neutrale geur en verdeelt makkelijk over de huid.


Naast het serum gebruik ik ook de Q10 Cream, een volle crème die een vermoeide vale huid weer een boost geeft. Q10 geeft energie aan de huid en Vitamine E en shea butter voeden de huid intensief. De weerstand van de huid tegen invloeden van buitenaf en vrije radicalen wordt verbeterd. Ideaal dus als je net als ik veel buiten bent want deze crème gaat ook schade die veroorzaakt wordt door licht invloeden tegen. Aangezien ik soms last heb van slapeloosheid en dit van mijn gezicht is af te lezen is deze crème ideaal om mijn huid wat op te frissen.

Ook steek ik incidenteel wel eens een sigaret op wat natuurlijk zonde nr1 is qua huidproblemen maar voor rokers is deze crème ook zeker aan te raden. Een rokershuid is ook vaak vaal en dof, uiteraard blijft stoppen de betere optie maar deze crème zal de uiterlijke schade enigzins beperken.

De Q10 cream is een hele volle rijke crème met een bijzondere bijna veerkrachtige textuur die je wel even goed moet verdelen over de huid, je hebt maar heel weinig nodig. Na het aanbrengen van deze crème heb ik echt het gevoel dat er een beschermend laagje op mijn huid zit, heel erg fijn op koude dagen want weer of geen weer, ik maak altijd een lange wandeling met de honden. Deze crème heeft een iets sterkere geur dan het serum maar is nog altijd vrij neutraal.

Links: Alcina serum & rechts: Alcina Q10 cream

Alcina heeft ook producten voor het haar, Royal spoeling zit in een handige pompflacon, één pompje voor haar tot 10cm, twee pompjes voor haar van 10-20cm en 3 pompjes voor haar dat langer is dan 20cm. Heel simpel maar wel briljant, met tubes pak je snel teveel product wat uiteindelijk toch maar door het putje spoelt. De milde spoeling breng je aan op het haar na het wassen waarna je het eventjes laat intrekken voor je het met veel water uitspoelt. De spoeling verhoogt de weerstand van het haar tegen omgevingsinvloeden en legt een beschermend laagje om het haar voor bescherming en extra glans.

Al tijdens het intrekken voel ik dat de spoeling een kalmerend en verkoelend aanvoelt op mijn hoofdhuid (die enorm droog is) en na het uitspoelen kam ik mijn haar makkelijk door. Mijn krullen glanzen en zijn veerkrachtig, dit is een hele fijne verzorging en had ik al gezegd dat ik de pompflacon zo fijn vind? (Ja maar ik vind het echt superfijn, de verpakkingen zijn net als de producten, basic maar heel doeltreffend).


Ik ben heel erg tevreden over deze producten, ik was al fan van de Cashmere bodyproducten en de zojuist besproken producten vind ik ook erg fijn. Ik wil binnenkort ook graag de Viola gezichtscrème eens proberen, als de winter in volle gang is is mijn gezicht soms zo droog dat mijn huid jeukt van irritatie. De Viola crème kalmeert en verminderd deze jeuk. Ik ben nieuwsgierig of die verzorging mijn huid zou kunnen redden tijdens de koude wintermaanden... Ik houd je op de hoogte.

Alcina is verkrijgbaar bij de Alcina schoonheidsspecialiste.

Alcina Q10 Cream 50ml €24,95
Alcina Moisture serum 30ml €41,80
Alcina Royal pflege-spülung 200ml €25,90