dinsdag 3 december 2013

Laura Mercier Soufflé body crèmes

Laura Mercier Soufflé body crèmes

Laura Mercier is vooral bekend door haar grote talent als make-up artist. In 1996 startte zij Laura Mercier Cosmetics en de producten die zij ontwikkelde moesten voldoen aan haar hoge eisen en crëeerde de kleuren speciaal voor haar clientèle. Laura Mercier is opgegroeid in de Provence, Frankrijk en had altijd al een zwak voor desserts.

De Body, Bath & Fragrance collectie is ontstaan uit haar aanhoudende trek in zoete lekkernijen. Het doel van deze producten was haar trek in zoete dessertjes te stillen. De geuren van deze productlijn hebben namen als crème de pistache, Almond coconut milk en crème brûlée, need I say more?


Deze geuren zijn verkrijgbaar in diverse producten waaronder een crème body wash, Honey bath, scrub, handcrème én Soufflé body crème. De Soufflé body crèmes zijn heel luchtig van textuur maar toch heel vol en verzorgend en de geuren zijn een weldaad voor dessertliefhebsters around the globe.


Deze twee mini's maken deel uit van een speciale set die slechts tijdelijk verkrijgbaar is voor de feestdagen. Deze speciale Soufflé body crème sampler bevat 4 royale travelsize potten van de Ambré vanille, Fresh Fig, Almond coconut milk en crème de pistache Soufflé body crème.


Beide crèmes smeren enorm goed en vlot uit en trekken sel in waarna ze een heerlijke geur op de huid achterlaten die echt vrij lang goed aanwezig blijft. Altijd fijn als een bodyproduct een hoge geurconcentratie heeft en bij deze geuren helemaal want ze zijn zo verrukkelijk.


Crème de Pistache heeft een overheerlijke geur die doet denken aan een weelderig dessert of luxe gebakje van een Franse patisserie. De geur van pistachenoten, amandelen, praline (gekarameliseerde noten), hazelnoten en een flinke toef decadente slagroom doen mij telkens weer watertanden zo lekker. Vooral de pistache speelt in dit product een hoofdrol wat de geur heel bijzonder maakt, ik heb niets vergelijkbaars in mijn enorme geurcollectie, dus ik heb al een aantal Crème de pistache producten op mijn verlanglijstje gezet waaronder de scrub, shower cream en eau gourmande.

Laura Mercier Crème de Pistache Soufflé body crème
Almond Coconut milk doet denken aan een romig dessert met een tropische touch, amandel, kokosmelk, jasmijn, rozenhout, ylang-ylang, vanille, tonka, heliotroop en musk. De zachte geurnoten van vanille, amandel en kokos zijn sensueel en uitdagend lekker.

Laura Mercier Almond coconut Milk Soufflé body crème
Dit zijn echt ultieme verwenproducten, ze maken hun belofte wel niet helemaal waar, ik krijg juist nog meer trek in zoetigheid van deze heerlijke producten maar even snel smeren stilt de trek wel weer eventjes ;) De set met 4 kleine formaatjes Soufflé body creams kost €58,00 maar je kan alle geuren uiteraard ook los in groot formaat krijgen. Laura Mercier producten zijn verkrijgbaar bij Cosmeticary.