zaterdag 14 december 2013

Coupe Couture bij The Graduates Eindhoven

Coupe Couture in Eindhoven
Vorig weekend ben ik voor een partylook naar The Graduates in Eindhoven geweest, mijn haar zelf föhnen gaat door de tips die ik bij mijn knipbeurt had meegekregen al een stuk beter maar ik wou nu een stapje verder gaan qua haar, een red carpet worthy haarstijl voor de feestdagen. In The Hills gingen de leading ladies regelmatig naar een kapsalon om hun haar voor een event te laten stylen en waarom ook niet? Zelf je haar opsteken kan best tricky zijn en bij The Graduates krijg je altijd een stap voor stap uitleg en heel veel tips mee zodat je thuis ook aan de slag kan.

 

De haarstyliste stelde voor om het bovenop volume te geven, aan de zijkanten strak naar achter weg te steken in twee Grace Kelly rollen die vervolgens met elkaar te verbinden in een trendy 'undone' look. Waar rockchick meets elegance zeg maar.

Nu moet ik je eerlijk bekennen dat ik eerder van overdreven glanzend en gepolijst haar houd. Ik kan intens genieten van de overdreven gestylde kapsels van royals, Máxima is qua haar een groot stijlvoorbeeld, maar ik was stiekem wel heel nieuwsgierig naar de look en soms is het goed om eens uit je comfortzone te stappen dus ging de styliste van start.

De basis voor het kapsel

Tijdens het stylen kreeg ik wederom een paar hele fijne tips mee, zo kan je je haar ook gewoon föhnen met een Mason Pierson borstel, polijst je haar glad door de borstel aan de onderkant van de lok haar te houden en er vervolgens met de föhn aan de bovenkant zachtjes langs te glijden. Hou uiteraard wel een beetje afstand tussen haar e föhn. Ik was verbaasd over het resultaat. Eindeloos met een ronde borstel door je haar draaien is dus helemaal niet nodig. Ook tijdens het stylen kreeg ik een stap voor stap uitleg hoe ik zelf te werk moest gaan om de look opnieuw te creëeren.

Ook touperen hoeft niet met brute kracht, rustig met je borstel in tegengestelde richting borstelen is voldoende voor een volle bos haar om mee te werken. 

Het eindresultaat was even wennen, ik vond het volume bovenop echt heel erg gaaf. Het rommelige van de ‘undone’ look stond heel cool maar ik weet nou eigenlijk niet zo goed of ik het wel bij mezelf vond passen. Ik voelde me wel enorm stoer met dat haar zo, beetje à la Pink, nu zie ik mezelf niet echt als stoere chick dus misschien was dat het punt waar ik aan moest wennen ;) Ik vond het concept van strak aan de zijkant en bovenop volume wel leuk staan en de twee Grace Kelly rollen die met elkaar verbonden waren zorgden voor een speels effect. Nu zelf nog eens gaan kijken of ik deze look zelf na kan bootsen, ik heb genoeg tips meegekregen dus dat moet wel gaan lukken.


Al met al was het wel een leuke ervaring en ik ga dit zeker vaker doen. Het is zeker aan te raden om je haar eens door een pro te laten stylen voor een speciale gelegenheid al geef ik je dan wel een gouden tip mee, neem afbeeldingen mee van de look die je wil laten creëeren en overleg met je styliste wat het beste bij jou past. Elk gezicht heeft een andere vorm dus wat die celeb heel goed staat hoeft niet voor jou te werken. Ga als het een echt belangrijk event is desnoods eerst op proef zodat jij en je stylist precies weten wat er moet gebeuren.  


Binnenkort ga ik nog eens terug voor een compleet andere look, ditmaal een echte glamour coupe. Word vervolgd...