donderdag 19 december 2013

Bvlgari Omnia Crystalline

Bvlgari Omnia Crystalline eau de parfum


De helderheid van kristal vormde het uitgangspunt voor deze nieuwe geur van juweliershuis Bvlgari. De Omnia geuren zijn allen geïnspireerd op de schittering van halfedelstenen. Omnia Crystalline is de jongste in deze bijzondere parfumfamilie binnen Bvlgari en weerspiegelt een samensmelting van cotrasten, hard en zacht, kristal en vloeibaar, puur en sensueel.


De Grieken omschreven kristal in de oudheid als 'versteend door de goden'. Het voelt als een steen maar het oogt als water. De oude Grieken noemden het materiaal Krystallos. Bergkristal spreekt ook enorm tot de verbeelding en in veel culturen word het kristal vereerd vanwege haar mystieke krachten. Bvlgari wil met Omnia haar draagster ook een stukje puurheid, mystiek en sensualiteit meegeven.

Bvlgari Omnia Crystalline eau de parfum 
De Lotusbloem karakteriseert Omnia Crystalline, een houtachtige bloemige geur die staat voor pure luxe, verfijning en sensualiteit. Parfumeur Alberto Morillas had bij het creëeren van de geur een lotusbloem voor ogen die aangekleed was voor een speciale avond. Het parfum is als een luxueuze warme sensuele stola volgens de parfumeur. Als je dat zo leest klinkt het een beetje weird, maar als je de geur eenmaal geroken hebt zal je je er waarschijnlijk wel een voorstelling bij kunnen maken.


De topnoten van Omia Crystalline zijn Italiaanse mandarijn en Lotusbloem. Lotusbloem staat in de Boeddhistische symboliek voor de puurheid van het lichaam, geest en het woord. De essentiële olie van mandarijn geeft de geur een licht citrusachtige frisse touch.

Het hart bestaat uit Iris, Lotusbloem en Heliotroop. Heliotroop heeft een amandelachtige geur en deze is ook lichtjes waarneembaar in de geur, niet overheersend maar heel subtiel. De Iris geeft het hart een hele warme, beetje broeierig sensuele touch maar ook weer zonder te overheersen. Bvlgari is er meester in om parfums te creëeren die uitgesproken zijn op een hele sophisticated en verfijnde manier.

De basis is een sensuele blend van Sandelhout, Muskus en Benzoë. Benzoë is de Hars van de Styraxboom en wordt in het verre Oosten gebruikt als ingrediënt voor wierook die kwade geesten verdrijft.

Bvlgari Omnia Crystalline eau de parfum & Bvlgari B zero1 ring 

Hoe ruikt dat? Puur en tja, schot voor open doel, kristalhelder. Omnia Crystalline is een elegante geur die mooi vol en aanwezig is als een subtiel tijdloos sieraad. De geur is heel fris en bloemig. 

Bijzonder aan het parfum is dat ik deze geur elke keer anders beleef, sommige geuren ruiken altijd hetzelfde, maar bij Omnia Crystalline lijkt het wel of ik telkens door een andere geurnoot word verrast. Ik kan deze geur ook echt niet in een hokje stoppen, dit is echt een geur die je moet gaan proberen, liefst nog enkele keren voordat je je oordeel velt. 

De eerste keer was ik niet echt onder de indruk omdat ik momenteel in een gourmand fase zit maar deze geur is precies het tegenovergestelde, elegant, subtiel, luxueus en verfijnd. Precies wat ik nodig heb op dagen dat ik de weelderige gourmand parfums even beu ben maar toch een echt parfum met karakter en diepgang wil dragen. Bvlgari pour femme staat al jaren hoog in mijn geur top 10 en Omnia Crystalline staat daar nu ook bij. De flacon bestaat uit twee halve circels, een knipoog naar het Griekse symbolisme, de transparante en roségouden flacon vangt het licht en is zowel modern als klassiek. Mij doet de flacon denken aan de prachtige strakkeB Zero 1 ringen van Bvlgari. Net als de parfums van Bvlgari zijn de juwelen tijdloze klassiekers, ik heb de ring al ruim 10 jaar en nog altijd is deze ring een echte blikvanger. 

De parfums van Bvlgari zijn verkrijgbaar bij parfumeriezaken en de juwelen vind je bij Bvlgari boutiques en geautoriseerde verkooppunten. Voor alle info check je Bvlgari website.