maandag 25 november 2013

My hairstyling sweethearts by Matrix & Remington


Remington Keratin Therapy Pro Volume 

Verwarmde stylingtools zorgen eigenlijk voor een soort domino effect van beschadiging in je haar, de hitte van de tools droogt je haar nou eenmaal uit met behoorlijke gevolgen als resultaat. Uitdroging leidt tot uitgedroogde schubbenlagen, een dof aanzien en verlies van glans. Beschadiging van de schubbenlaag zorgt voor gespleten punten en vochtophopingen in het haar zorgen voor poreus en breekbaar haar. Mijn haar krult van nature en als er ook maar een beetje vocht in de lucht hangt krijg ik er pluis bij cadeau, Feest! 

Zaak is dus om je haar zo goed mogelijk te beschermen als je een hittestylingtool gebruikt en de tijd dat die in aanraking komt met je haar zoveel mogelijk te beperken. Een product dat je haar beschermt én ervoor zorgt dat het sneller in het gewenste model zit in combinatie met een goed stylingtool is het halve werk. Vandaag wil ik mijn twee favorietjes aan je voorstellen.

De Iron Tamer van Matrix is onderdeel van het Heat Resist gamma van dit salonmerk. De Heat Resist producten zijn speciaal ontwikkeld om haar dat veel aan hittestyling wordt blootgesteld te verzorgen en herstellen. Een verzorgende shampoo, conditioner en twee stylingproducten allen voorzien van twee suikers om je haar te beschermen en intensief te hydrateren. De Iron tamer is eigenlijk voor gebruik met de stijltang, maar zoals je weet speel ik graag vals en gebruik ik de Iron Tamer nét ietsje anders. 

Warmestyling is niet echt heel erg goed voor je haar maar ik zondig ook regelmatig door het gebruik van stijltang of mijn nieuwe lieveling, de Remington Keratin Therapy Pro Volume stylingborstel.

De Matrix Iron Tamer is een gladmakende lotion die een beschermend hitteschild om je haar legt en het zo beschermt tegen de hitte van je stylingtools. De Iron Tamer breng je aan op vochtig haar waarna je het goed moet doorkammen zodat je haar goed omhult is met het product.

Matrix Heat Resist Iron Tamer 

 Na het aanbrengen laat ik mijn haar aan de lucht drogen waarna ik het met de stijltang of föhn in model breng. De laatste tijd ben ik nogal van de zachte glamourkrul dus geef ik de voorkeur aan föhnen en ook daar heb ik een ideaal apparaat voor namelijk de Remington CB65A45 Keratin Therapy Pro Volume. Deze warmtestyler heeft de vorm van een föhnborstel en is voorzien van een speciale coating die verrijkt is met verzorgende keratine. De borstel heeft twee warmtestanden, 120 en 180 graden celsius. Het gebruik ervan was voor mij even wennen en zoeken, maar nu heb ik mijn eigen methode om de Pro Volume te gebruiken en wil niets anders meer.

Voor de Remington Volume Pro & Matrix
Iron Tamer
Ik heb een redelijke lengte en met een föhn in de ene en een borstel in de andere hand krijg ik mijn haar heus heel  mooi in model maar handig vind ik het toch niet, plus ik ben zeker 45 minuten verder voor alles echt droog is… Het scheelt mij wel weer een workout voor de armen maar geef mij dan maar een paar sets push ups, minder vermoeiend dan föhnen. De Stylingborstel van Remington heeft een keramische coating die je haar glad maakt en door de draaiende beweging met de borstel boots je eigenlijk een föhnbeurt na alleen heb je slechts één hand nodig. Ik was al overtuigd en sinds kort zijn ook mijn moeder en zusje helemaal om. Mama heeft dik licht golvend haar en mijn zusje een enorme bos krullen. Toch heeft ook zij snel een golvende coupe als ze de Remington gebruikt en ook moeders haar ziet er binnen een handomdraai uit alsof ze zo uit de kapsalon komt wandelen. 

Ik verdeel mijn haar eerst in enkele zones en ga werk dan de zones één voor één af waarbij ik lok voor lok de Pro Volume eerst heel langzaam als borstel door mijn haar haal om alles glad te polijsten (zo boots je eigenlijk een stijltang na. Daarna draai ik de lok om de borstel en haal deze er na eventjes wachten met mijn vingers vanaf. Draai daarna de lok met je vingers nog een paarkeer rond haar as een krul zodat deze zo kan afkoelen en beter zal blijven zitten. De Pro volume is ook perfect om tussendoor even snel je coupe bij te werken, omdat het snoer ook draait kan je ook de onderkant van een lok rond de borstel laten draaien (wat je anders met föhn en borstel zou doen) voor een snelle krul aan de onderkant.

Na de Remington Volume Pro & Matrix
Iron Tamer

In combinatie met de Iron Tamer ben ik nog sneller klaar, het lijkt wel alsof mijn haar nog sneller glad is en het heeft na gebruik een mooie glans en het voelt onweerstaanbaar zacht aan. Als finishing touch gebruik ik wel een haarlak zoals de Redken Control freak of L’Oréal Professionnel TechNiArt anti frizz haarspray (die zorgt er meteen voor dat een hoge luchtvochtigheid je haar niet meteen weer in de krul doet springen, een enorm fijn product). De Iron Tamer is een luchtige gelachtige emulsie die je makkelijk en snel over het haar verdeelt. Heel fijn is ook dat dit product heel luchtig is, de Redken Smooth lock stay sleek is meer een crème, mijn zusje heeft droger haar dan ik dus die vind zij weer fijner maar mijn haar werd toch wat eerder vet door dat volle product. Het ligt een beetje aan de behoefte van je haar wat voor jou werkt maar ik ben heel tevreden over de Iron Tamer van Matrix.

De Iron Tamer is verkrijgbaar bij de matrix kapper voor €12,90 en zit in een 100ml pompflacon, De Remington CB65A45 is verkrijgbaar bij electronicazaken en in de online shop van Douglas voor €34,99.