vrijdag 29 november 2013

Clarins Extra-Comfort Foundation & Instant Concealer

Clarins Instant concealer & Extra comfort foundation

Ik was nooit zo van de foundations en het was al heel wat dat ik dit voorjaar aan de BB cream ging, maar u de tijd van een zomers bruin tintje en sunny glow weer achter ons ligt schrik ik wel eens van de persoon die naar mij terugkijkt als ik in de spiegel kijk. Donkere kringen een vlekkerige doffe huid, geen groot drama maar met een paar kleine handelingen ziet het er allemaal snel wat appetijtelijker uit. This is me compleet zonder make-up. Geen dramatische toestanden hoor, ik ben best tevreden, maar het geheel is toch wat vlekkerig en onder mijn ogen zie je duidelijk blauwe kringen.

Toos make-up loos.... 

Vandaag staan er een aantal Clarins producten op het beautymenu die beloven ervoor te zorgen dat vermoeidheid, fijne lijntjes en oneffenheden worden verdoezelt zodat er niets anders te zien is dan een stralend huidje. Clarins maakte bij het ontwikkelen van deze producten gebruik van hun expertise op het gebied vab huidverzorging en de werkzame stoffen van planten. Kijk mee en zie het resultaat.

Clarins Instant Concealer 02
Clarins Instant Concealer 02

Clarins Instant Concealer 02

De Clarins Instant Concealer bevat het Light-Optimizing+ Complex wat corrigerende pigmenten bevat om zo de kleur van kringen te vervagen en de blik te verhelderen. De romige textuur bevat Aloë-Vera voor een zacht en comfortabel gevoel. Cafeïne-extract stimuleert de microcirculatie van de huid waardoor wallen verminderen. Er zijn drie tinten verkrijgbaar en ik heb kleur nummer 02.

Clarins Instant Concealer 02
De concealer zit in een handige tube en ik breng het product met zacht kloppende bewegingen onder mijn ogen aan en vergeet daarbij niet de zijkanten van mijn neus (zie maar op mijn make-upless face hoe donker het daar kleurt en daardoor oog je snel heel vermoeid). De concealer is goed dekkend maar werkt toch lekker uit. Het product voelt comfortabel en kruipt gedurende de dag niet in de fijne lijntjes rond mijn oogcontour. De beige tint heeft een vleugje roze om tekenen van vermoeidheid te verminderen. 

Clarins Extra Comfort spf 15 110 Honey swatch 

Clarins Extra-Comfort Spf 15 110 Honey is een enorm romige en volle crèmefoundation die naast een maquillage ook een verzorging is voor de huid. Biologische arganolie maakt de huid soepeler en comfortabeler. Deze foundation bevat ook het Global Age-Defying complex wat een combinatie van Atsemby uit Madagaskar (wordt daar gebruikt bij wondverzorging vanwege zijn helende eigenschappen die ook werken op de collageenvezels) en tripeptide (een hightech antiverouderingsbestanddeel) bevat om fijne lijntjes vrijwel direct glad te strijken.

De foundation past zich plaatselijk aan aan de behoeften van de huid, ongewenst glimmen wordt tegengegaan en de droogste huidzones worden gehydrateerd. Het Light-Optimizing+ Complex bestaat uit softfocuspigmenten en paarlemoer om de huid optisch mooier te maken. Je huid is tevens beschermt tegen milieuvervuiling en Extra-comfort Spf 15 bevat ook een minerale Spf 15 (UVA & UVB).

Clarins Extra Comfort spf 15 110 Honey
Deze foundation versmelt echt met de huid lijkt wel en hoewel deze kleur inmiddels misschien een tikje te donker is voor mijn bleke herfstgezichtje ziet het er niet onnatuurlijk uit. Ik heb de foundation met een foundationpenseel van MAC aangebracht en de hoeveelheid op mijn hand lijkt niet extreem veel maar ik denk dat ik er zeker 4 keer mijn gezicht mee had kunnen doen. Je hebt echt een minimale hoeveelheid nodig. De foundation heeft een mooi egaal huidoppervlak als resultaat zonder dat het wat vlak toont. Deze warme kleur geeft mijn gezicht een mooie warme glow.

Je moet wel uitkijken met lichte kleding want deze crèmetextuur blijft wel heel lang op je gezicht zitten maar als je met de mouw van je trui over je gezicht gaat wrijven (eigenlijk ben ik helemaal niet geschikt voor make-up, als ik net mijn best heb gedaan op een mooie smokey eye ga ik gerust eens uitgebreid in mijn ogen wrijven...gevalletje van beetje jammer nietwaar?) maar ik vermoed dat je dat bij de meeste foundations niet moet proberen.. Ik ben heel tevreden over het resultaat en het comfort dat dit product aan de huid geeft. Zeker tijdens de koude maanden ben ik fan van elk product dat comfort en het gevoel van een beschermend dekentje geeft.

De foundation is in 9 tinten verkrijgbaar die variëren van heel licht tot vrij donker.

Clarins Poudre multi éclat 03 Dark 
Om het helemaal goed te doen heb ik tenslotte de Clarins Poudre multi éclat 03 Dark over de make-up aangebracht zodat alles mooi gefixeerd is en eventuele glim en glans tot een minimum beperkt is. Ook dit poeder bevat het Light-Optimizing+ Complex voor een stralend huidje. Het poeder toont mat maar als je echt heel goed kijkt in het zonlicht zie je de fijne subtiele parelmoerdeeltjes. Deze zie je overigens niet terug op je gezicht, of je moet met een vergrotende spiegel gaan zoeken, als je niet van glimmende deeltjes in je poeder bent dan durf ik je dit poeder gerust aan te raden. 

Je kan het poeder aanbrengen met de poederdons, penseel of op mijn bizarre manier, ik schud een beetje in mijn handpalmen, verdeel dit over mijn handen en "was" mijn gezicht dan met het poeder. Als je je gezicht reinigt en dan met water het product afspoelt, die beweging boots ik na bij het aanbrengen van mijn poeder. Beetje apart misschien maar op die manier komt het precies op de plekken waar ik het nodig vind.

Ook is dit poeder heel fijn om te gebruiken als buffer als je een zware oogmake-up gaat aanbrengen, zeker als je oogschaduw met glittertjes gebruikt. Niets zo irritant als stukjes glitter onder je ogen en op je jukbeenderen maar hiervoor is een simpel trucje. Breng met een deppende beweging losse poeder aan onder je ogen,) dit mag best een stevig laagje zijn afhankelijk van de hoeveelheid oogschaduw die je wil gaan gebruiken) en veeg dit als je klaar bent met je oogmake-up in één beweging weg met een grote poederkwast. De gemorste oogschaduw is weg en het laagje poeder dat achterblijft fixeert je concealer. 

Clarins Poudre multi éclat 03 Dark 
Clarins Poudre multi éclat 03 Dark 
Hier nog even het verschik tussen een gezicht zonder make-up en mét basisproducten. Door het creëeren van een mooie egale basis zal de rest van je make-up ook veel mooier uitkomen. Dit is zeker niet mijn dagelijkse routine, meestal blijft het bij concealer, blush en een wenkbrauwpotloodje (mascara sla ik vaak over vanwege mijn oogwrijfsyndroom) maar misschien ga ik toch ook wel dagelijks een likje foundation gebruiken. Al is het maar lokaal op mijn vlekkerige wangen.

Voor en na deze basics van Clarins, toch wel een verschil nietwaar?
Who needs photoshop ;)
Deze Clarins producten zijn verkrijgbaar bij de parfumerie of Clarins schoonheidssalon.

Adviesverkoopprijzen België:
Clarins Instant Concealer tube 15ml €25,00
Clarins Extra comfort pot 30ml € 53,00
Clarins Poudre Multi éclat pot 30gram € 42,00