woensdag 6 november 2013

Agent Provocateur Pétale Noire

Agent Provocateur Pétale Noir 


Bij de naam Pétale Noir denk ik vrijwel direct aan een duister, zwoel en verleidelijk parfum, nu is Pétale Noir van Agent Provocateur zeker een verleidelijke geur maar niet zo obvious als ik verwacht had en dat heeft mij aangenaam verrast. Uiteraard draait het bij het spannende lingeriemerk Agent Provocateur allemaal om verleiding maar dit hoeft er niet altijd dik bovenop te liggen. Subtle sexiness, dat is het eerste dat bij mij opkomt als ik deze enorm vrouwelijke eau de parfum opspray.
Pétale noir is een bloemige tikje oosterse melange van lotus, magnolia, viooltjes, hyacinth, mandarijn, en bergamot als topnoten. Het hart bestaat uit roos, ylang-ylang, neroli, heliotroop, osmanthus, iris, lelietje van dalen en zwarte bessenbloesem.  Leer, gember, tabak, patchouli, eikenmos, vetiver, sandelhout, ceder, amber muskus en benzoë vormen de warme maar niet opdringerige basis van de geur.

Hoewel er een flink aantal 'zware' ingredienten in de geur aanwezig zijn is dit parfum allesbehalve opdringerig en overheersend. Het subtiele boeket van bloemen krijgt een sensueel tintje door de aanwezigheid van muskus en een frisse toets door de bergamot en mandarijn. De lelietjes van dalen, Iris en neroli (olie uit de bloesem van de bittere sinaasappelboom) vallen mij het meest op in deze geur.


Heel fijn aan dit parfum is dat ze lang aanwezig blijft op de huid en de 'volheid' en complexiteit van deze eau de parfum kan ik ook enorm waarderen. Veel geuren vallen tegenwoordig onder de categorie 'zuurtjesnat' zoet en éédimensionaal, die kunnen ook heel prettig zijn don't get me wrong, maar dit is nog het type geur waarbij een verandering waarneembaar is naarmate de geur langer op de huid aanwezig is. Bij het aanbrengen is de geur uitnodigend fris en al vrij snel heb je het idee in een heerlijke bloementuin te staan. Na verloop van tijd sta je nog wel in die bloementuin maar is de avond gevallen en laten de warme noten van vetiver en musk zich van hun beste zwoele kant zien.

Pétale Noir is subtiel genoeg om naar kantoor te kunnen dragen (wellicht dat jouw ideëen iets sneller worden opgepikt bij een presentatie al kan ik natuurlijk geen garanties geven ;)) en spannend genoeg voor een avondje uit.  De druppelvormige flacon heeft een mooie bloemenprint en het koordje geeft de flacon een naughty tintje. Aan de pikante lingerie van Agent Provocateur heb ik mij nog nooit gewaagd maar dit heerlijke parfum is een blijvertje. 

Agent Provocateur Pétale Noir Eau de parfum