zondag 6 oktober 2013

Repetto Le premier parfum

Repetto Eau de toilette

Repetto is nog een nieuwe naam in geurenland maar Repetto is een zeer grote naam in de balletwereld. In 1947 maakte Rose Repetto een paar spitzen voor haar zoon, een danser en choreograaf, Roland Petit omdat hij eigenlijk niet de kwaliteit kon vinden die hij zocht. Alle dansers van het Franse operahuis Palais Garnier waren onder de indruk en binnen no time had Rose een dagtaak aan het maken van dansschoenen waarbij ze gebruikmaakte van een bijzondere stiktechniek. Tien jaar later plaatste Brigitte Bardot ook een bestelling bij Madame Repetto, zij wou een paar schoenen die haar dezelfde elegantie zouden geven als balletschoenen, de cendrillon ballerina stal naast Brigitte de show in de film 'And god created women'.  

Repetto Eau de toilette

In de repetto etalages staan altijd spectaculaire Tutu's uit de voorstellingen van het operahuis Garier tentoongesteld en binnen vind je naast de dansschoenen en ballerina's ook een prachtige lijn van leren accesoires en een ready to wear lijn. 

Repetto vond de tijd rijp voor een eigen parfum, een geur die de prestige van het merk maar ook de kwetsbaarheid en sierlijkheid van een ballerina zou weergeven. De geur is gecreëerd door parfumeur Olivier Polge (Dior Pure Poison, Bvlgari mon Jasmin Noir, Jimmy Choo, The One for men, Flowerbomb) die een elegante geur heeft ontwikkeld, gracieus als een ballerina die een arabesque uitvoert.

Repetto Eau de toilette


Het parfum is een door musk bepoederde roos gecombineerd met vanille, volgens Polge de ultieme geur van vrouwelijkheid. Naast roos, musk en vanille bevat Repetto frisse peer en delicate kersenbloesem voor een zachte fruitige en een tikje kwetsbare bloemige toets. De roos is in het goede gezelschap van oranjebloesem waarna de poederige basis van musk, amber en vanille de geur voorziet van een sensuele finale. 

De peer en muskus zijn de eerste geurnoten die ik kan waarnemen, ik hou niet zo van hokjes als het om geuren gaat, maar als je van geuren als Narciso en Elie Saab houdt dan zal Repetto je ook zeker goed bevallen. Vind je dat type muskusgeuren te heavy? Dan zou ik Repetto toch zeker eens proberen want door de lichte opening van de geur komt deze geur niet zwaar over maar eerder fris en delicaat. De geur blijft ook goed aanwezig op de huid ondanks dat het een eau de toilette is. Polge heeft een hele mooie balans gevonden tussen elegantie en verleiding bij het creëeren van dit bloemige, een tikje poederachtige delicate en toch zeer vrouwelijke parfum.


De ronde flacon heeft bijzonder dynamische vormen en het lijkt wel of deze in beweging is, soepel en gracieus, heel mooi gedaan. Het lint om de hals van de flacon is een verwijzing naar het lint van de befaamde Repetto spitzen. Repetto is naar mijn mening een bijzondere nieuwkomer in geurenland en ik hoop nog veel meer van ze te zien én ruiken in de toekomst. Dat is trouwens best grappig want ik heb echt helemaal nooit iets gehad met ballet (de film Black Swan vond ik helemaal niets) en toch spreekt deze geur echt enorm aan, het is gewoon een hele mooie geur.

Repetto is exlusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL. De productlijn bestaat uit een 30, 50 en 80ml eau de toilette, een douchegel 200ml (€20,00) en een satin bodylotion 200ml (€20,00). De eau de toilette is verkrijgbaar vanaf €35,00 voor de 30ml.