donderdag 26 september 2013

Shiseido Ibuki Skincare

Shiseido Ibuki


Wat is Ibuki? Ibuki staat voor innerlijke sterkte, hulp voor elke huid en bouwt de weerstand van de huid op tegen UV straling, droogte en dagelijkste stress door middel van langdurige hydratatie. Onvoldoende slaap, maandelijkse hormonale schommelingen, een droge werkomgeving (lang leve de airco), uitgaan, roken, onevenwichtige voeding, allemaal factoren die vanaf je 25e duidelijk sporen achter kunnen laten op je gezicht.

Voor wie is Ibuki eigenlijk geschikt? Shiseido mikt op de doelgroep van 25 tot 34 jaar afhankelijk van je huidconditie. Vaak starten jonge vrouwen met een huidverzorging die vooral gericht is op het aanpakken van onzuiverheden (mocht je nog te jong zijn voor Ibuki dan is Pureness de ultieme oplossing). Als ze wat ouder worden is de stap naar een andere huidverzorging vaak lastig, want wat als de onzuiverheden terugkomen? Ibuki is de perfecte opvolging voor ieder die last heeft van onzuiverheden maar toch ook behoefte heeft aan meer energie en weerstand.


Ook maar even het technische stukje; door stress trekken de huidcellen samen waardoor ze een onregelmatig oppervlak gaan vormen en verharden. Nieuwe cellen komen hierdoor moeilijker naar het oppervlak. De huid voelt ruw, schilfert soms, krijgt last van onzuiverheden en is uit balans. Het Phytoresist complex pakt dit probleem op 3 fronten aan:

1) TMG (Trimethylglicerine) uit bieten verwijdert dode cellen aan het oppervlak en verzacht de oppervlaktelaag voor een zachte egale huid.

2) Yuzu extract versterkt de basale membranen door de collageenproductie aan het werk te zetten voor een sterke soepele huid.

3) Lamium album & Trehalose houden het vocht in de huid vast.

Shiseido Ibuki Gentle cleanser 


De Ibuki Gentle Cleanser zit in een royale tube van 125ml, geloof me, Shiseiso cleansers zijn één van de betere investeringen die je qua huidverzorging kan doen, ze gaan serieus eindeloos lang mee. Deze cleanser vormt een heerlijk romig schuim zodra het in aanraking komt met water. Zelfs het meest harde kraanwater krijgt geen kans je huid uit te drogen door deze reiniger. De cleanser verwijdert op milde wijze dode huidcellen en onzuiverheden zonde de balans van je huid te verstoren.

Na het reinigen met deze cleanser voelt mijn huid kraakhelder schoon en toch nog zeer comfortabel. Veel cleansers laten een trekkerig gevoel achter maar dat is bij deze reiniger niet het geval. Ik gebruik de Ibuki gentle cleanser s'morgens onder de douche voor mijn gezicht, hals en décolleté en s'avonds enkel aan de wastafel voor mijn gezicht. Breng het schuim in ronddraaiende bewegingen aan en spoel daarna je gezicht af met voldoende (niet te warm!) water.

Shiseido Ibuki softening concentrateDe Softening concentrate is misschien een 'nieuwe' stap in je huidverzorging. Voorheen gebruikte je na de reiniging misschien een lotion of tonic die je met een wattenschijfje over het gezicht haalde om de laatste restjes vuil van de huid te halen en de ph waarde weer in balans te brengen. Dat is met de gentle cleanser niet nodig. Je huid is al perfect schoon en in balans.

De Softening concentrate is een soort 'primer' voor je huidverzorging, misschien heb je wel eens een skincare systeem van Kanebo gebruikt en die werken met hetzelfde systeem. Voor je je moisturizer aanbrengt breng je een rijke lotion aan op de huid die als basis dient voor je verzorging die daardoor nog beter opgenomen word en waardoor je ook minder product nodig hebt.

De rijke Softening concentrate hydrateert en verfrist de huid zonder plakkerig te zijn, het product trekt snel in. De Softening concentrate zit in een handige 75ml pompflacon.

Shiseido Ibuki Refining moisturizer

Shiseido Ibuki Refining moisturizer
Shiseido Ibuki Refining moisturizer


De Refining moisturizer is de laatste stap in dit huidverzorgingsritueel, breng deze s'morgens en s'avonds aan op een gereinigde en met de softening concentrate voorbereide huid.

De Refining moisturizer vermindert zichtbare poriën, uitslag en littekens van puistjes en verzacht een ruwe huid die veroorzaakt is door droogte. De weerstand van je huid is beter door de intense hydratatie en die zorgt ook meteen voor een zachtere en fijnere huidtextuur.

De lichte frisse textuur (waar Shiseido zo meesterlijk goed in) is trekt snel in en geeft toch veel comfort aan mijn droge, maar lokaal toch snel glimmende huid. Van overtollig glim had ik geen last, mijn huid ziet er zacht en glanzend uit. De Refining moisturizer zit net als de softener in een handige 75ml pompflacon. Tel uit je winst, veel verpakkingen van moisturizers bevatten maar 50 ml.

Naast de Refining moisturizer is er ook een Protective moisturizer met spf 15 in een 75ml pompflacon en een Refining moisturizer enriched in een pot van 50ml. Zo kan je inspelen op de behoeften van je huid mocht je graag een wat rijkere crème willen of behoefte hebben aan een spf.


Ik gebruik de Ibuki nu enkele weken en ben meer dan tevreden. De geur van de Ibuki lijn is heerlijk zacht en heeft ook een soort kalmerende werking lijkt wel, heel 'zen' en relaxed. Ik kan ook duidelijk verschil zien wat mijn huid betreft, meestal kan ik merken dat de maandelijkse gezelligheid in aantocht is door een nogal kort lontje en pukkeltjes op mijn gezicht, nu was enkel het slechte humeur (nou vooruit en trek in chocola, veeel chocola) bewijs van de naderende hormoonschommelingen. De Ibuki lijn zorgt er dus echt voor dat de huid mooi in balans blijft en onzuiverheden geen kans krijgen. Ook voelt mijn huid lekker zacht en ziet er gezond en verzorgt uit.

Omdat ik wel al tegen de bovengrens aan begin te kruipen qua leeftijd (32 valt wel mee maar toch..) overweeg ik wel om voor de nacht al een product te gaan gebruiken wat ook al de nodige anti-ageing werkstoffen bevat. Dat is het mooie van Shiseido, alle lijnen kan je onderling ook goed naar behoefte customizen indien gewenst. Ik ga waarschijnlijk voor de Benefiance Wrinkle resist nachtcrème of de Bio Performance advanced super revitalizing cream.

Maar voorlopig blijf ik overdag lekker smeren met de refining moisturizer, wat een heerlijk product, echt het ontdekken waard. Trouwens, er is ook een limited edition starter kit met drie 30 ml verpakkingen, ideaal om eens te proberen, je moet er wel snel bij zijn want op=op. Ben wel benieuwd hoelang de set meegaat, laat je het even weten als je de lijn gaat proberen? Je zal verbaasd zijn hoelang je met die kleine formaatjes zal doen. Shiseido is verkrijgbaar bij parfumerie, Shiseido salons en luxe warenhuizen.


Follow on Bloglovin