zaterdag 3 augustus 2013

Pretty & petite perfumes

Pretty & Petite Diesel, Gaultier, Chloé, Jo Malone & Mugler


















Meestal koop ik mijn geuren in een groot formaat maar op vakantie is dat niet handig, ik ben al heel erg gelukkig met de Travalo sprays maar een echt flesje heeft natuurlijk wel z'n charme. Als parfums dan ook in een kleiner formaat dan gebruikelijk verkrijgbaar zijn moet ik ze gewoon hebben.

Hier zie je enkele van mijn favoriete geuren in een kleiner formaat. Eigenlijk is dat niet helemaal waar, de Jo Malone is 'gewoon' een 30 ml maar door de slanke strak vormgegeven flacon is het formaat heel chic en bescheiden. Deze geuren gaan zeker mee op vakantie. De meeste kleine maatjes zijn limited editions dus als je ze ooit tegenkomt, wacht dan zeker niet te lang. Uiteraard zijn ze wel altijd in de grotere 'standaard' maten verkrijgbaar. De Jo Malone 30 ml zit wel gewoon in het vaste assortiment net als de andere Jo Malone geuren. Ik heb dit merk onlangs ontdekt en ben serieus fan, binnenkort meer over dit zalige merk. Nu eerst een paar korte omschrijvingen van mijn kleine lievelingen.


















Jean Paul Gaultier Le Classique X 20ml
De klassieke Gaultier draag ik enkel in de wintermaanden en ik was dolblij met de komst van Le Classique X, een lichtere benadering van de briljante Classique. Beide geuren bevatten mandarijn, oranjebloesem, vanille en iris, maar X is lichter en bloemiger door de pioenroos en bergamot. Vooral de oranjebloesem is goed aanwezig in deze geur, deze geur doet me denken aan mediterrane lenteavonden, zwoel en fris.

Diesel Loverdose purse spray eau de parfum 20ml
Deze zoete geur doet een beetje denken aan drop en dat klopt want naast mandarijn, jasmijn, gardenia, amber, vanille en hout bevat Diesel's Loverdose steranijs. Loverdose is een echte geur voor liefhebbers van zoet, een tikje zwoel en ongecompliceerd.

Thierry Mugler Womanity eau de parfum refillable 10ml
Vijgen en kaviaar, twee afrodisiaca worden aangevuld door vijgenhout en vijgenbladeren. Mugler brengt graag op een rotsformatie op een mediterraan eiland waar hij in de zilte zeelucht geniet van verse vijgen. Dit resulteerde in womanity, een serieus sexy geur. Het zoete in combinatie met het zilte is verontrusted lekker en tegelijkertijd heel verwarrend.

Jo Malone Nectarine Blossom & Honey cologne 30ml
Nectarine, perzik, pruim, zwarte bessen, vetiver en acaciahoning vormen samen deze intens frisse geur, Nectarine blossom & honey doet denken aan fris gewassen wit katoenen beddengoed, puur en luxueus. Een heerlijke geur die zowel perfect te dragen is bij een belangrijke business meeting als een romantische date. Een heerlijke ongedwongen geur die nooit zal gaan vervelen, ik ben gek op perzik en nectarine (heb momenteel een lichte verslaving ontwikkeld voor wilde perziken) en deze crispy cleane benadering van deze zoete vruchten zo verrassend dat ik deze geur zowaar benoem tot modern classic.

Chloé L'Eau Chloé 20ml 
Rozen in combinatie met frisse citrus en als finale verleidelijke patchouli maken deze variant op de klassieke Chloé geur mijn absolute favoriet uit het Chlóe gamma. De frisse citrusvruchten in combinatie met de romantische roos maken deze geur zo onweerstaanbaar lekker zonder dat de geur te zwaar is.