vrijdag 9 augustus 2013

Lancôme La Vie est Belle L'eau de parfum légère

Lancôme La Vie est Belle L'eau légère


La Vie est Belle eau de parfum was vlak na de lancering al direct één van mijn lievelingsgeuren, ik ken weinig eau de parfums die zo lang zo intens blijven hangen op de huid. De heerlijke zoete geurnoten van La Vie est Belle zijn een feestje maar op hele warme dagen kan de geur misschien een beetje too much zijn. Maar niet getreurd want nu is er ook La Vie est Belle L'eau de parfum légère, een lichtere benadering van La Vie est Belle.


La Vie est Belle L'eau de parfum légère is niet hetzelfde maar ook niet helemaal anders dan de oorspronkelijke compositie. De oorspronkelijke La Vie est Belle bevat witte muskus, kostbare blauwe iris ( wat in de parfumeriewereld ook wel het blauwe goud word genoemd), tonkaboon, vanille en praline. L'eau de parfum légère bevat ook akkoorden van de kostbare iris en een gourmandakkoord wat de geur zo onweerstaanbaar maakt. Eerlijk is eerlijk, deze lichtere variant blijft niet zo lang hangen als haar grote zus maar is wel even lekker alleen dan wat luchtiger en iets minder zoet. La Vie est Belle doet denken aan een franse patisserie, suikerspinnen en pannekoeken tegelijk, eigenlijk alle geuren waar je misschien jeugdherinneringen aan hebt en waar ik heel erg blij van word. 

Het gourmandakkoord is duidelijk waarneembaar is dat is nu ook het verleidelijk lekkere aan dit parfum, hoewel ik altijd wel parfum draag krijg ik op La Vie est Belle toch heel veel complimentjes. Deze geur is perfect voor La Vie est Belle fans die in de zomermaanden een iets luchtigere variant willen of voor dames die de oorspronkelijke variant te heavy vinden. Uiteraard kan je de geur ook opbouwen, draag de légère overdag naar het werk en draag de eau de parfum als je s'avonds uitgaat. De flacons zijn identiek, het leek wel even op een puzzeltje: zoek de verschillen maar er zitten toch twee kleine verschillen tussen de flacons. De kleur van eau parfum légère is iets lichter en het lintje is lichtgrijs en die van de eau de parfum is donkergrijs. Lancôme is lang bezig geweest met het creëeren van de prachtige flacon dus ik begrijp heel goed dat ze hier niets aan veranderd hebben, de flacon is prachtig mooi en in het zonlicht laat de flacon al haar mooie facetten goed zien. Een heerlijke geur in een plaatje van een flacon, La Vie est Belle.

La Vie est Belle L'eau de parfum légère & La Vie est Belle
eau de parfumIk heb mijn flacon besteld via Parfumswinkel, de website van Parfumerie Delfgaauw. Parfumerie Delfgaauw heeft ook een winkel in Roosendaal en Best. Parfumswinkel levert vanaf €40,00 gratis in Nederland én België. Levering naar België is trouwens supersnel, ik keek echt op toen TNT hier op een Zaterdag al met mijn pakketje voor de deur stond (gewone post komt niet op zaterdag in België). Het pakje was met zorg ingepakt en er zaten leuke samples bij, echt een aanrader.

Twijfel je nog of de geur iets voor jou is? Bestel dan de Travalo met 5 ml La Vie est Belle, perfect voor in de handtas of beautycase. Zo kan je de geur eens lekker proberen en is je flacon leeg en smaakt La Vie est Belle naar meer? Dan koop je de grote flacon waarmee je je Travalo eindeloos kan navullen en altijd zeker bent van een heerlijke dosis La Vie est Belle binnen handbereik.

Follow on Bloglovin