dinsdag 17 maart 2020

Lichaamsverzorging tijdens het afslanken


Er bestaan veel cosmetica producten die bedoeld zijn om het afslanken te ondersteunen en vetreserves te doen "wegsmelten". Uiteraard werken die alleen als je daar ook zelf de nodige inspanningen voor doet qua beweging en het aanpassen van je dagelijkse voeding.

Vandaag zet ik een paar producten die vooral bedoeld zijn om de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren in het zonnetje. Twee hiervan zijn misschien niet echt voor de hand liggende opties maar ik ga straks uitleggen waarom deze juist tijdens het afvallen de huid optimaal ondersteunen.

De body cream van hannah is het hele jaar door een persoonlijke favoriet, deze volle bodycrème in handige kingsize flacon heeft een subtiele geur en laat zich goed inmasseren. Omdat de textuur wat voller en romiger is kan je deze natuurlijk snel over de huid verdelen maar beter is het om even gebruik te maken van het moment om het product stevig in te masseren zodat je ook de doorbloeding stimuleert waardoor het product beter zijn werk kan doen. Ook stimuleer je zo de afvoer van vocht en afvalstoffen, iets wat de cafeïne in de crème ook ondersteund.

Olie uit de wonderboom, soja en macadamia voeden de huid en houden haar soepel, vitamine E heeft een sterk verstevigende werking en shea butter is sterk voedend en hydraterend. Deze crème houdt mijn huid het hele jaar door in "topconditie" door het verenigen van sterk hydraterende, voedende en verstevigende werkstoffen.


Dan de twee speciale producten waar ik het zojuist over had, één hiervan is recent gelanceerd en de ander heb ik zelf gebruikt tijdens mijn zwangerschap (inmiddels alweer een aantal jaar geleden, het cliché is waar de tijd vliegt). Deze crèmes richten zich op het voorkomen en verminderen van striae. Striae is het gevolg van het te snel oprekken van de huid, dit komt trouwens niet alleen voor bij zwangere vrouwen, ook pubers kunnen door de enorm snelle groei flink last krijgen van striae en sporters die in korte tijd veel spiermassa kweken kunnen ook last hebben van striae.

Nu begrijp ik dat je je afvraagt waarom je een crème tegen striae zou gebruiken als je aan het afvallen bent. Het antwoord daarop is vrij simpel, als je huid opgerekt wordt heeft het ondersteuning nodig om te zorgen dat je huid die groei kan bijbenen, maar ook als je huid sneller krimpt dan het aankan kunnen er problemen ontstaan in de vorm van overtollige en verslapte huid. Dan heb je enorm je best gedaan om die extra kilo's kwijt te raken en als dank zit je met een slappe huid, het is dus belangrijk om de huid tijdens het afvallen te ondersteunen.

Daarom pleit ik in de eerste plaats voor beheerste gewichtsafname, door je eetgewoonten rustig aan te passen waardoor het op lange termijn vaste gewoonten worden voorkom je niet alleen dat je plots weer omslaat, je helpt je huid er ook mee door het rustig aan te doen. Bovendien worden crashdiëten waarbij binnen korte tijd veel kilo's verdwijnen vaak op de voet gevolgd door een periode waarin alle winst er weer bij wordt gegeten. Hierdoor is je huid dubbel de pineut dus take it slow en zorg voor een gevarieerde basisvoeding en geniet af en toe van wat lekkers.


Na de succesvolle lancering van de Louis Widmer baby lijn volgde er een product voor aanstaande moeders. MamaDerm crème tegen striemen voorkomt en vermindert striae. In geval van zwangerschap wordt het gebruik van deze crème geadviseerd vanaf 4e maand zwangerschap tot 3 maanden na de bevalling. De crème heeft een subtiel parfum (heel fijn want ik herinner mij goed dat ik tijdens mijn zwangerschap nauwelijks geuren kon verdragen) en laat zich goed over de huid verdelen.

Een complex van plantaardige extracten (oa siegesbeckia) en microalgen voorkomen striemen, maken de huid elastischer en versterken de huid. Daarnaast zorgt deze crème er dankzij ureum, panthenol en een complex van aminozuren voor dat de huid soepel en gehydrateerd blijft om irritaties en jeuk te voorkomen. Vitamine E ondersteunt het herstellend vermogen van de huid waardoor de toename of afname beter kunnen worden opgevangen.


Clarins Stretch mark minimizer hielp mij 4 jaar terug al tijdens mijn zwangerschap en nu zorgt het er wederom voor dat mijn huid zorgeloos kan krimpen naar een kleinere "maat". Aziatische waternavel is het ster ingrediënt in dit product, dit plantje stopt namelijk nooit met groeien en zichzelf ontwikkelen. De sterk herstellende eigenschappen van dit plantje voorkomen littekens en ondersteunen wondherstel bij medicinale toepassingen. Dus ook een huid die letterlijk en figuurlijk onder hoogspanning staat profiteert van de eigenschappen van dit groene wondertje.

Extracten uit bessen en siegesbeckia kalmeren de huid en zorgen ervoor dat de gespannen huid weer comfortabel aanvoelt en eventuele jeuk verminderd. Dit product wordt trouwens vervangen door een nieuwe variant, ik moet mij er nog even in verdiepen wat de verschillen zijn maar daar kom ik binnenkort vast en zeker op terug want ik ben uiteraard ook nieuwsgierig naar de nieuwe variant.
Ik smeer de hannah body cream over mijn hele lijf en de crèmes tegen striae gebruik ik als ondersteuning van specifieke zones zoals buik, heupen, borsten én mijn bovenarmen. Mijn armen worden in tijden van een extra vetlaagje ook altijd wat voller dus om de gevreesde "kipfilets" bij het zwaaien te voorkomen smeer ik die trouw in met een verstevigend product.


Gebruik deze producten dagelijks en scrub je lijf ook tweemaal per week om dode huidcellen te verwijderen, zo kunnen de verzorgende producten hun werk nog beter doen. Natuurlijk hebben deze producten vooral een ondersteunende functie en zijn aanleg, voeding en beweging andere factoren die invloed hebben op het succes van de behandeling met een cosmeticaproduct. Zo heb ik geen striae overgehouden aan mijn zwangerschap (ik ben ruim 30 kilo aangekomen en dat gewicht ook weer kwijtgeraakt in twee jaar tijd) en dat zal een combinatie van die factoren plus een beetje geluk geweest zijn. De body cream van hannah is verkrijgbaar bij een gediplomeerde huidcoach bij jou in de buurt of via de officiële webshop, Louis Widmer shop je bij de apotheek en Clarins bij parfumerie, schoonheidssalon of de webshop.

Tijdens de huidige corona crisis zijn veel salons en schoonheidsinstituten uit voorzorg gesloten. Maar je kan deze kleine zelfstandigen natuurlijk wel steunen door producten bij ze te kopen. Misschien hebben ze zelf ook een webshop of bieden ze andere manieren aan om zonder contact te producten af te halen of te bestellen. Stay beautiful en bovenal: stay safe.

Liefs

Crystal