maandag 18 november 2019

Make-up love: Collistar Milano look


Milaan is de stad waar Collistar ruim 30 jaar geleden werd opgericht en de make-up collectie voor herfst/winter 2019-2020 is een eerbetoon aan deze bruisende modestad. Milaan brengt moderne architectuur en klassieke bouwwerken samen. Kunstenares Lucia Emanuela Curzi illustreerde een aantal bijzondere plaatsen uit de modestad en combineerde haar werk met de nieuwe collectie wat hele mooie plaatjes opleverde en duidelijk laat zien waar de inspiratie voor deze collectie vandaan komt.


Maar het draait natuurlijk vooral om de producten zelf en die zijn heel erg mooi en zoals je van Collistar mag verwachten ook kwalitatief erg goed. Een paar items uit de look moest ik gewoon hebben dus daarvan volgt binnenkort een uitgebreide review, maar ik laat ze nu vast even in vogelvlucht aan je zien.

De volledige collectie bestaat uit een Perfumed highlighting Powder glow, een geparfumeerde glinsterende mist voor lichaam en haar, Liquid Highlighters glow effect face, highlighters voor je gezicht, Lash Primer, Mascara Unico, Blusher Eye-shadow multi effect compact, drie nieuwe tinten Double wear wet & dry eyeshadow, drie nieuwe tinten Unico lipstick en als finishing touch van de look drie nieuwe tinten nagellak.


Je hebt een blush fetish of je hebt het niet.. En als je die fetish hebt dan is dit echt een exemplaar om aan je collectie toe te voegen. De Animalier Multi effect blusher en eyeshadow compact is een beestachtig mooi make-up product. Dit multifunctionele compact kan zowel als oogschaduw en blush gebruikt worden. Nu zijn roze oogschaduwtinten niet echt mijn cup of tea maar als blush is dit product echt prachtig. Het compact is voorzien van een magnetische sluiting en goed formaat spiegel. Er zit geen penseel bij maar daar zit ik persoonlijk niet mee, ik gebruik de kleine penseeltjes nooit en pak toch altijd een fullsize penseel met lang handvat.

De roze tint met subtiele glinstering is heel erg mooi. Collistar maakt het mij trouwens wel erg moeilijk want het liefst zou ik twee exemplaren shoppen, eentje om te gebruiken en eentje om te bewaren want het is bijna zonde om dit mooie compact te gebruiken haha. Uiteindelijk beland het product toch gewoon op mijn wangen en gelukkig maar, het is een prachtige tint maar daarover binnenkort meer.


Unico lipstick in de tint 19 Rosa Malva is een nude met een vleugje mauve, ook deze tint heeft een koele ondertoon en laat zich heel mooi combineren met zowel een dramatische oogmake-up als een bescheiden sophisticated look (denk een vleugje mascara en subtiele eyeliner). Deze tint past heel erg mooi bij de Animalier blush. 


Deze lipstick zorgt voor prachtig gekleurde lippen met een mooie glanzende finish. Ondanks de langhoudende formule voelt de lipstick niet stug aan maar lekker romig en comfortabel. Dankzij extracten van lotus en orleaanboom zijn de lippen niet alleen voorzien van een sprekende kleur maar ook van hydratatie en bescherming tegen externe factoren. De Unico lipstick is al in meerdere tinten verkrijgbaar en speciaal voor de Milano look zijn er 3 nieuwe tinten uitgebracht waaronder dus de Rosa Malva.


De nagels schitteren in drie rode tinten met verschillende finish die geïnspireerd zijn op flamingo's, ik heb nooit geweten dat je die ook in Milaan kan vinden maar zo leer je nog eens wat. Als je graag alles op elkaar afstemt dan heb ik goed nieuws want er is ook een nagellak in Rosa Malva, de perfecte match voor de Unico Lipstick uit deze collectie. 

De volledige collectie vind je online op de Collistar website en je kan hem uiteraard live bewonderen en testen bij een verkooppunt bij jou in de buurt. Ik hoop dat de zon zich morgen kan zien dan kan ik alles gaan swatchen en de reviews online zetten. Wordt vervolgd....