zondag 17 november 2019

Fijn voor baby, kind én mama: Louis Widmer Babypure


De huid van baby's en kinderen vraagt om een mildere verzorging dan die van volwassenen. Eigenlijk hebben wij allemaal behoefte aan zuivere en pure verzorgingsproducten voor onze huid, zeker als de huid gevoelig is en snel reageert op ongewenste bestanddelen in cosmetica. Louis Widmer is al heel voorzichtig wat ingrediënten betreft en daar hebben ze nog een schepje bovenop gedaan bij het ontwikkelen van een speciale verzorgingslijn voor baby's en (jonge) kinderen.

Het Zwitserse familiebedrijf richt zich al meer dan 50 jaar op het ontwikkelen van cosmeticaproducten met farmaceutische kwaliteit, afgestemd op de verschillende behoeften van de huid. Het Babyure assortiment bestaat uit vier milde voedende producten voor de meest kwetsbare huid. De producten bevatten geen parfum, minerale olie, siliconen, alcohol, kleurstoffen, PEG emulgatoren, nanomateriaal (hele kleine deeltjes die door het lichaam opgenomen kunnen worden) en microplastics.


Vooral voor baby's is het heel belangrijk om de huid goed te verzorgen, tot zes maanden is de huid nog niet volledig ontwikkeld en veel gevoeliger voor uitdroging. Pas tegen het tweede levensjaar is de structuur vergelijkbaar met die van een volwassene en dan nog is ze sneller geneigd uit te drogen. Belangrijk is om hele kleine baby's niet te vaak en te lang in bad te doen en ze regelmatig in te smeren met een voedende bodylotion of olie (helemaal fijn dan kan je ze zachtjes masseren, daar zijn zelfs cursussen voor). Ik smeerde mijn kleine meid zeker niet elke dag van top tot teen in maar lette altijd goed op de (weers)omstandigheden en pastte het verzorgingsritueel daarop aan.

Dat doe ik nog steeds, ze vind het prachtig om zichzelf in te smeren en zo leer je je kindje ook spelenderwijs aan om zichzelf te verzorgen. Kleine dame wordt in februari al 4 jaar dus voor haar was er nog geen Widmer Babypure toen ze baby was maar nu gebruiken we deze lijn met veel plezier. Nu wissel ik de Louis Widmer Remederm lijn af met Babypure en ben heel erg tevreden over beide verzorgingslijnen. Er is niet alleen nagedacht over de inhoud van de stevige flacons en tube, maar de verpakking zelf is ook heel erg praktisch. Je kan alles met één hand openen, heel erg fijn want met twee handen een draaidop op een verzorgingsproduct openen terwijl je baby op de commode ligt is niet handig. En dat hoeft bij deze producten dus niet want met één klik is de flacon of tube open en klaar voor gebruik, ook de olie is knoeiproof, deze zit in een handige sprayflacon.


De milde Shampoo & Waslotion is een reinigende emulsie zonder uitdrogende sulfaten die huid en haar zachtjes reinigt zonder de natuurlijke beschermlaag aan te tasten, ook prikt deze niet in de ogen mocht er tijdens het uitspoelen wat in de oogjes terechtkomen. Ik geef dochterlief altijd een washandje wat ze voor haar oogjes houdt. Dat deed mijn mama ook bij mij en dat werkte altijd prima maar het is goed om te weten dat het product niet prikt in de ogen mocht het toch misgaan.

De gehele lijn is trouwens geurloos, misschien even wennen maar ik vind dat heel erg fijn. Toen mijn dochter nog piepklein was vond ik het eigenlijk storend om geparfumeerde producten op haar huidje te smeren, baby's ruiken van zichzelf al zo heerlijk, waarom zou je dat willen camoufleren met parfum? Voordeel van deze geurloze producten is dat je ze als moeder ook perfect kan gebruiken want door de afwezigheid van een geur "vloeken" ze niet met je lievelingsparfum.

Insmeren met de Verzorgende Lotion doen we dan ook samen als moeder en dochter, ze mag zichzelf en mijn armen en benen insmeren en dat vind ze prachtig. Ik blij, zij blij en onze huid blij. De lotion is heel vloeibaar van textuur en laat zich heel makkelijk en vlot over de huid verdelen, ook ideaal bij spartelende en ongeduldige baby's en kindjes dus. De lotion bevat onder andere olie van zoete amandelen, glycerine, vitamine E en shea butter. Na gebruik voelt de huid niet plakkerig of vettig aan dus je kan meteen door met aankleden.


Als de huid echt al vrij droog is dan is de Verzorgings & Massageolie precies wat de huid nodig heeft. De mix van jojoba, zonnebloem en amandelolie, bisabolol (een kalmerende, huidherstellende stof). Deze olie is inzetbaar voor meerdere doelen, als voedende verzorging voor het hele lichaam, als massageolie en voor baby's is het product ook in te zetten als reiniger voor de billetjes en om berg zachtjes van de hoofdhuid te verwijderen (even laten intrekken en dan zachtjes met een vochtig hydrofiel doekje masseren zonder te forceren uiteraard).

Een product dat de komende tijd onmisbaar zal zijn is de Weer & Wind crème, momenteel is er vanuit school een actie om de kinderen te voet en met de fiets te brengen, een mooi initiatief maar vooral in de vroege ochtend is de kou aanzienlijk dus is een beschermende crème voor het gezicht geen overbodige luxe. Op ochtenden dat dochterlief ook weigert haar handschoenen aan te doen worden haar handen (en de mijne) ook voorzien van een lik van deze rijke beschermende crème.


De Weer & Wind crème legt een beschermende laag over de huid om haar tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Jojoba olie en shea butter houden de huid soepel en beschermen haar. De crème is vrij vol en vettig maar dat is juist zo goed aan dit product want bij directe blootstelling aan de kou kan je huid dat echt wel gebruiken. De textuur is zodanig dat je huid wel voorzien is van een beschermende laag maar niet glimt.

Ik had eigenlijk niet anders verwacht maar ik ben echt onder de indruk van deze verzorgingsproducten. Fijn voor mijzelf en mijn kleuterdiva, ik weet nu al wat ik de komende tijd als kraamgeschenk geef. Verzorgingsproducten voor je kindje zijn altijd leuk om te krijgen, zeker als ze zuiver van samenstelling zijn en de huid respecteren en goed verzorgen. Fijne bonus is dat je ze als mama ook gewoon kan gebruiken, dubbel plezier dus.

De vegan Babypure producten van Louis Widmer zijn verkrijgbaar bij apotheek en drogist.