woensdag 20 november 2019

Hannah Enzymatic Skin Peeling


Een dagelijkse reiniging om je huid te zuiveren van vuil is een hele goede gewoonte, deze routine aanvullen met een peeling om de huid te ontdoen van dode huidcellen is een dubbel goede gewoonte. De meest bekende manier om dit te doen is met een gel, crème of emulsie die schurende ofwel polijstende deeltjes bevat. Hannah huidverbetering pakt de dingen nét even anders aan met hun out of the box oplossingen en daar is dit product weer een heel goed voorbeeld van.

Deze peelingmethode bevat geen polijstende schurende deeltjes die de huid kunnen irriteren en is daardoor zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid en de tere zone rondom de ogen en dat is toch wel uniek. Scrubs met korreltjes heb je liever niet in de buurt van je ogen maar bij dit product kan je de zone die als eerste tekenen van veroudering vertoont en juist behoefte heeft aan intensieve verzorging en een verfijnde, gladdere huidstructuur toch op milde wijze bevrijden van overtollige ballast.


Je brengt deze peeling met masserende bewegingen aan op een gereinigde huid en laat hem vervolgens 5 minuutjes inwerken. Het fijnste is om hem vervolgens te verwijderen met een microwavecompres, zeker als je net als ik een naar gevoelig neigend huidbeeld hebt. Even een gastendoekje onder de kraan houden, lichtjes uitwringen en vervolgens opwarmen in de magnetron. Let even goed op dat de doek niet te warm is en houd hem dan tegen je gezicht.. Aaah dat is zooo ontspannend. Gewoon afspoelen kan natuurlijk ook maar dat microwavecompres is wel een verwenmomentje hoor, het zorgt er ook meteen voor dat de huid extra goed doorbloed wordt.

Deze peeling zorgt ervoor niet alleen voor dat de huid gladder en egaler is maar ook dat de huid elke verzorging beter kan opnemen. Als extraatje verhoogt het het vermogen van de huid om vocht vast te houden en reguleert het de natuurlijke beschermlaag. Deze peeling mag 1 à 2 keer per week gebruikt worden en in sommige (door de huidcoach geadviseerde) gevallen zelfs dagelijks.


Tijdens het gebruik prikt mijn huid lichtjes wat bij het eerste gebruik zorgde voor een lichte paniek want meestal gaat die tinteling hand in hand met een vuurrode huid. Gelukkig was dat absoluut niet het geval en zag mijn huid er wel fris en blozend maar zeker niet geïrriteerd uit. Het is zelfs zo dat je de behandeling mag herhalen als het product niet prikt, waarschijnlijk het geval bij een flinke laag verhoornde huidcellen die opgeruimd moeten worden...

Na een enkele behandeling ziet mijn huid er egaler en verfijnder uit, ook lijntjes zijn minder diep. Om extra te profiteren van het effect van de peeling gebruik ik het hydro mask om mijn huid diep te hydrateren. Als dat na 10 minuutjes zijn werk heeft gedaan wordt ook dat weer met een plens water verwijderd waarna ik mijn hannah nachtverzorging op mijn gezicht, hals en décolleté aanbreng. Als één behandeling al zoveel verschil maakt dan moet het op lange termijn zeker mooie resultaten opleveren. Ik kom er over een paar weken nog eens op terug. Wordt vervolgd....

Huidverbetering van hannah is verkrijgbaar via de officiële webshop en bij speciaal getrainde hannah huidcoaches.