donderdag 11 april 2019

Clarins My Clarins skincare routine


Clarins is flink aan het verjongen, hun iconen blijven natuurlijk een hele stabiele factor maar er wordt flink gewerkt aan vernieuwing. De nieuwe "MY CLARINS" skincare lijn is daarvan het meest recente voorbeeld. Een productlijn van 9 nieuwe producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de jonge Clarins gebruikster, Clarins mikt hiermee op de doelgroep 18-29 jarigen die kwalitatief goede skincare willen maar toch ook graag een skincare die een natuurlijke plantaardige samenstelling heeft. Net als zijzelf heeft ook hun huid een gezonde en evenwichtige voeding nodig.

De productlijn is vegan, de producten zijn voorzien van een plantencomplex tegen milieuvervuiling en bevatten biologische actieve bestanddelen. De producten zijn daarnaast vrij van parabenen en sulfaten. Clarins was volgens mij het eerste merk uit de parfumerie die haar gebruiksters uitgebreid informeerde over de goede eigenschappen van de plantenextracten die het merk in haar producten gebruikt. Nog steeds is Clarins hierin heel goed bezig, voor deze lijn hebben ze zelfs de verpakkingen voorzien van afbeeldingen van de planten waarmee de producten verrijkt zijn.


De meeste Clarins verzorging is voorzien van het anti-pollution complex, Clarins was ook daarin altijd al een koploper. Ook MY CLARINS is voorzien van een complex van kokoswater en alpenroosextract die de weerstand van de huid versterken dankzij vitamines, mineralen en oligo-elementen en helpt bi het afvoeren van verontreinigende stoffen en onzuiverheden.

De basis van het systeem bestaat natuurlijk uit de reiniging en de verzorgende moisturizer. Qua reiniging is er de keus uit een schuimende gel of een micellaire reinigende milk, een hydraterende beauty mist die de huid voorbereid op de verzorging, drie varianten van die hydraterende verzorging (normale huid, droge en gevoelige huid, gemengde tot vette huid) en een aantal specifieke producten tegen imperfecties en een relaxing sleep mask waarmee je je huid s'nachts volledig tot rust laat komen.


Ik behoor niet meer tot de doelgroep maar ben natuurlijk altijd nieuwsgierig naar nieuwe verzorgingsproducten met een bijzonder verhaal, ook loopt hier een "millenial" rond die de producten naar volle tevredenheid gebruikt dus dat zit wel goed. De Re-Move purifying cleansing gel verwijderd onzuiverheden, make-up en talg en respecteert daarbij het natuurlijk evenwicht van de huid. De reinigende gel is heel fijn in gebruik, ruikt lekker fris en laat mijn huid schoon aanvoelen zonder dat mijn huid trekkerig of geïrriteerd aanvoelt. Nadeel van de tube is wel dat je misschien meer product gebruikt dan eigenlijk noodzakelijk, er komt nogal een royale hoeveelheid uit de tube.

De Re-Fresh hydrating beauty mist is een superfijne basic, deze spray is fijn na het reinigen, fijn na een maskertje, fijn als verfrissing tussendoor en ook fijn als finishing touch over make-up. Een heel erg fijn product, ik was nooit zo van de hydraterende sprays maar ik ga ze steeds meer waarderen.


Een goede moisturizer zorgt voor voeding, hydratatie en liefst ook voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. De Re-Boost refreshing hydrating cream hydrateert, zorgt ervoor dat de huid er minder vermoeid uitziet en beschermd tegen milieuvervuiling. De frisse textuur brengt prettig aan op de huid zonder plakkerig aan te voelen. Wel voelt het een beetje alsof er een laagje op mijn huid blijft liggen, als ik na het aanbrengen een flink stuk ga wandelen of fietsen gaat mijn gezicht op bepaalde plekken toch een beetje zweten, dat gebeurd normaal eigenlijk alleen bij vrij volle producten. Een blik op de ingrediëntenlijst zorgde voor antwoorden, de formule bestaat uit een basis van water en een beetje glycerine en dimethicone. Glycerine heeft een sterk hydraterende werking heeft en dimethicone laat de huid lekker glad aanvoelen zonder te verstoppen. Het vormt dus een soort dun beschermlaagje dat wel ademt maar mijn snel transpirerende huid een klein beetje in de weg zit als ik actief ben (goed excuus om minder te sporten haha?) Verder zit de moisturizer echt vol briljante ingrediënten zoals extracten uit abrikozen, kokosnoot, vijg, acerola, goji bessen en tamarinde.

Bijzonder pluspunt is dat de verpakkingen gemaakt zijn van materiaal dat recycleerbaar is en gemaakt is van gerecycleerd materiaal. De kartonnen verpakkingen komen uit verantwoord beheerde bossen. Het tweede pluspunt is het prijsniveau van de producten, de moisturizer en het masker hebben een adviesverkoopprijs van €25 en €27 en de reiniging en producten tegen imperfecties shop je onder de €20. Het was je misschien al opgevallen, maar de producten zijn ook allemaal gesealed zodat je zeker weet dat je een splinternieuw product in handen hebt. Ik had de dag van fotograferen zeker een hoofd vol watten want ben vergeten de seals te verwijderen voor ik alles op de foto zette..., #fail....

Ik houd het toch nog even bij mijn vertouwde Hydra essentiel crème van Clarins al merk ik dat het moment daar is om over te stappen naar de Multi-active lijn omdat ik over een paar jaar 40 word en er op bepaalde plekken toch zichtbare lijntjes aan het ontstaan zijn oeps... Voor jonge huidjes is dit een hele mooie complete lijn, de producten van dit gamma zijn bij de 17 jarige van dit gezin in hele goede handen, en haar huid is ook in goede handen bij Clarins. Deze verzorgingslijn en al die andere fijne producten van Clarins shop je via de online webshop, bij parfumerie, schoonheidssalon en luxe warenhuis.