vrijdag 21 december 2018

Givenchy L'Interdit


Al vanaf het prille begin stond het modehuis Givenchy voor luxe, glamour en vernieuwing. De ontwerpen van Hubert waren elegant maar toch altijd een tikje vrijgevochten. Stijlicoon Audrey Hepburn werd zijn muze en het allereerste Givenchy parfum creƫerde hij speciaal voor haar. Deze bloemige klassieker heeft een modern eerbetoon gekregen in de vorm van L'Interdit, of zou ik moeten zeggen L'Interdit 2.0?


L'Interdit is een parfum die haar draagster uitdaagt om haar grenzen te verleggen, iets wat een regelmatig terugkerend thema is bij parfums Givenchy. Durf is de sleutel tot vrijheid en dat vind ik een hele mooie gedachte. Want parfums kunnen zoveel meer betekenen dan slechts een geurige toevoeging aan je mood. Parfums breng je aan op de huid maar sommige geuren lijken daaronder te kruipen en helpen je om bepaalde kanten van jezelf te ontplooien.


L'Interdit is een bijzondere geur die intens is door haar contrasten. Witte bloemen en een rokerig, "zwart" akkoord zorgen voor een bijzondere vorm van typische Givenchy Chic. Elegant maar toch een tikje brutaal. De geur is een bijzondere clash van oranjebloesem, jasmijn en tuberoos en vetiver en patchouli. Bijzonder is dat ze voor tuberoos hebben gekozen, een licht bedwelmende bloem die vaak de overhand neemt in geuren maar in de compositie van L'Interdit pas later waarneembaar is.

De geur opent als een typische patchouli geur van nu dus de eerste indruk was een beetje teleurstellend, niet dat die opening slecht is, integendeel, maar ik hoopte op iets wat zich wat meer van de rest zou onderscheiden. Gelukkig kreeg ik uiteindelijk toch waar ik op hoopte want zodra de eerste gourmand indruk langzaam vervaagt komt die prachtige tuberoos tevoorschijn op een bijna romige, sensuele manier. Whoa! Op de achtergrond neem ik ook een vleugje speelse oranjebloesem waar die zorgt voor een mooi contrast met de verleidelijke tuberoos.

De prachtige flacon is trouwens ook een eerbetoon aan de klassieker uit 1957, de flacon is sober maar toch ook heel erg chic en het zwarte lintje om de hals van de flacon zorgt voor een mooie finishing touch, net als de zwarte bodem die zorgt voor een optisch rokerig effect in de flacon.


Givenchy heeft al heel wat unieke geuren uitgebracht, sommigen echt typerend voor de tijd waarin ze gelanceerd werden, anderen juist tijdloze klassiekers. De afgelopen jaren vond ik de nieuwe Givenchy geuren wat oppervlakkig van aard, wel fijne parfums maar geen geuren voor langdurige romances. L'Interdit heeft het in zich om een nieuwe moderne klassieker te worden, de patchouli en het vleugje gourmand is helemaal van nu maar het bloemige hart zorgt voor de tijdloze elegantie. Ik ben fan!

Givenchy doet niet aan half werk en lanceerde direct een volledige geurlijn. De eau de parfum is verkrijgbaar in een 35,50 en 80 ml en er zijn ook een geparfumeerde shower oil en body lotion verkrijgbaar. Die Shower oil staat al op de verlanglijst voor de Decembermaand, ik denk dat dat een heerlijke ervaring is onder de douche, de combinatie van die ondeugende geur en sensuele olie. O la la!