woensdag 2 januari 2019

Dr. Hauschka Regeneratie dagcrème egaliserend


Het behouden van een stralende huid terwijl de dagen kort en koud zijn is wel een beauty issue voor mij. Zodra de nazomer voorbij is en de zomerse zongebruinde kleur vervaagt vind ik mijn spiegelbeeld flets en soms ronduit vermoeid qua aanblik. Niet iets waar ik blij van word dus ben ik de laatste tijd druk in de weer met producten waarmee je toch een beetje die zonnige gloed op je gezicht kan toveren. Als het niet van binnenuit komt dan maar uit een tube of potje toch? (Goh dat klinkt pessimistischer dan ik dacht, maar zo erg bedoel ik het niet hoor.)

Op mijn toilettafel staan momenteel meerdere potjes, tubes en flesjes met de nodige middelen om de teint te verkwikken, verfrissen, verfraaien en ga zo maar door. Sommige producten voegen echt iets zinvols toe en anderen, tja wat zal ik zeggen, die stellen een beetje teleur. Ik wil nooit te lang blijven hangen in teleurstellingen en focus liever op de goede dingen. En laat de nieuwe Regeneratie dagcrème egaliserend van Dr. Hauschka nou een van die goede dingen zijn, één van de hele goede dingen mag ik wel zeggen. 

Dr. Hauschka heeft een net even andere benadering op het concept huidverzorging. Bij Hauschka ligt de focus op je dagverzorging omdat je huid vooral beschermt moet worden tegen invloeden van buitenaf. S'nachts laten ze de huid dan het liefst zo veel mogelijk met rust om het zelf herstellende vermogen van de huid zoveel mogelijk op eigen kracht te laten werken. Bij Dr. Hauschka werken ze met een beschermende en voedende dagverzorging en af en toe in kuurvorm een vetvrij serum die de nachtelijke werkzaamheden ondersteunt.


De nieuwste dagcrème is dan ook niet de minste qua werkstoffen, extracten van rode klaver, bryophyllum (een vetplant) en akkerpaardenstaart. Samen ondersteunen ze je huid die daardoor zelf actief en elastisch blijft. Rode klei zit vol ijzer en geeft een vermoeide huid een lekkere opkikker. Olie van olijf en avocado zorgen voor een intensieve verzorging en een gevoel van comfort. 

Deze beschermende dagcrème is daarnaast voorzien van licht reflecterende pigmenten die elke huidskleur er op haar mooist uit laten zien. De combinatie van gekleurde pigmenten zorgt ervoor dat de huid er egaler en uitgerust uitziet. Groene pigmenten verminderen rode vlekken, rode pigmenten verhelderen donkere delen en gouden pigmenten zorgen voor een mooie gloed. 

De beoogde doelgroep die Dr. Hauschka voor ogen heeft wat dit product betreft zijn vrouwen van 40+. Nu heb ik onlangs mijn 37e verjaardag gevierd dus in principe mag ik deze crème nog even laten staan maar ik vind hem veel te fijn! Ik begin al duidelijk te zien dat alles een stuk minder veerkrachtig en fris oogt na een (te) korte nacht. Met een peuter die s'nachts nog wel eens wakker wordt en pubers die in het weekend op stap gaan is dat eerder regel dan uitzondering. 


Daarom blijf ik s'morgens liever 10 minuutjes langer in bed liggen en dat kan nu dus gewoon want dankzij deze briljante uitvinding van Dr. Hauschka hoef ik s'morgens geen uitgebreide make-up aan te brengen om een uitgeslapen glow te faken. Ik begin de dag met een plens koud water en een kleine hoeveelheid Regeneratie dagcrème egaliserend en zie direct verschil na het aanbrengen. Een klein beauty wonder en een uitkomst voor elke vrouw die al genoeg te doen heeft in de ochtendspits.

Je kan deze crème ook nog eens op verschillende manieren inzetten, gebruik hem na je reiniging als dagverzorging of breng hem óver je dagverzorging aan als extra bescherming met natuurlijk die mooie 'glow' als bonus. Zeker nu na de feestdagen mag het qua make-up wel weer even een stukje minder. Ik ben dol op glitter en glamour maar Januari is meestal de maand dat ik het even lekker basic houd. Deze dagcrème, een goed aangezette wenkbrauw, een mooie perzikkleurige blush en een fijne verzorgende lipbalm vind ik dan meer dan genoeg.

Ik ben fan van deze verzorging! Weer een Hauschka product dat kan worden toegevoegd aan mijn favorietenlijstje van 2018. Ik ben niet alleen dol op dit merk vanwege de no-nonsense producten maar ook vanwege de normen en waarden van het merk. Duurzaamheid en welzijn van mens en dier staan altijd centraal. Je shopt dit mooie merk online, in de winkel en bij Dr. Hauschka huidtherapeuten