vrijdag 8 januari 2016

Oil it up for your skincare routine

Oil it up for your skincare routine 

Ikzelf heb nog weinig gemerkt van het feit dat het winter is, ook nu schijnt de zon weer volop, maar familie in het Noorden van Nederland heeft al een paar dagen ijsvrij gehad dus misschien is het toch wel tijd om wat aandacht te besteden aan lekkere volle winterse huidverzorgingsproducten.

Olie bevat enorm veel lipiden (de vetstoffen die je huid soepel houden maar die je huid niet zelf aan kan maken) en word enorm goed opgenomen door de huid. Al op jonge leeftijd ontdekte ik de gezichtsolie van Clarins die zelfs door mijn vette puberhuid enorm gewaardeerd werd (zelfs die vette ontstoken huid kan zo geworden zijn door een tekort aan die vetstoffen waardoor de talgproductie dit probeert te compenseren met verstoppingen en ontstekingen als gevolg) en nu nog zweer ik bij een olie voor mijn gezicht en lichaam (vooral nu ik nog maar drie weken zwangerschap te gaan heb is smeren smeren en nog eens smeren een must om mijn huid te helpen om die prachtige maar zware last te dragen)



Inmiddels is de technologie al zo ver dat oliën allang niet meer alleen als pure olie worden aangeboden maar ook in tal van producten verwerkt worden, nu zelfs in hele lichte texturen.



L'Oréal Paris heeft het assortiment van Extraordinairy oil uitgebreid met een masker-crème nacht die is verrijkt met royal jelly, de imperata preciosa bloem en essentiële oliën van lavendel en rozemarijn. Het masker word in een dun laagje aangebracht als verzorging voor het slapen gaan of als dikke laag die 10-15 minuutjes mag intrekken om de huid te voeden en kalmeren. Het masker heeft een lekkere lichte gel-crème achtige textuur.

Ook is er een nieuwe reinigingsmelk met olie van rozen en passiebloem waarme make-up op een zachte manier verwijderd kan worden. 




The Body shop lanceerde onlangs de Oils of Life huidverzorgingslijn, een productlijn op basis van pure zaadoliën van onder andere olijfolie uit Italië en sesamolie uit Nicaragua. Deze pure zaadoliën zijn verwerkt in een facial oil, cream en luchtige gel-cream en bevatten een zeer hoge concentratie antioxidanten en beschermen tegen schadelijke huidverouderende vrije radicalen. De frisse gel cream is een heerlijk product als je wel graag gebruik maakt van de voordelen van olie maar liever niet een te volle textuur wilt smeren. De huid voelt na gebruik lekker soepel en fris aan. Ook fijn op de wat zonnigere winterdagen. 

De twin-ball revitalising facial massager zorgt ervoor dat de elasticiteit van de huid verbetert en vermindert daarnaast ook wallen en rimpeltjes. Gebruik de roller na het aanbrengen van een gezichtsolie voor een snelle beauty fix. De koele bollen voelen aangenaam aan op de huid en dit klinkt misschien maf maar ik geloof dat ik na het gebruik van de rollers echt kan voelen aan een lichte tinteling dat de microcirculatie een boost heeft gekregen. 

The body shop oils of life massage roller 

De Babor Skinovage Argan nourishing cream is al jaren een vast onderdeel van mijn winterse skincare regime (al is er nu ook een hele interessante nieuwe crème namelijk de Winter protect cream (beschermt tegen winterse weersinvloeden en compenseert het gebrek aan vitamine D) want deze volle crème is intensief voedend en hydraterend en perfect voor een schilferige droge huid. 

Omdat het nog niet zo heel koud is geweest wissel ik deze crème af met een luchtiger product maar zodra mijn huid trekkerig aanvoelt grijp ik direct naar deze fijne pot van Babor. Als je net als ik groot fan van olie bent moet je ook zeker eens de Babor Hy-öl reiniging uitproberen, ik wil nooit meer anders.


Droge huid of droog haar? Olie, olie en nog eens olie dus, kies een olie in pure variant voor een instant boost of ga voor een lekker product met verzorgende oliën voor een zachte huid of glanzende haren. Voor stug en weerbarstig haar is de nieuwe Olie in crème van Elsève ook erg fijn. Veel te vol voor mijn fijne krullen maar als je dik haar hebt een hele fijne optie om je haar te verzorgen.

Ik neem nog even lekker een maskertje terwijl ik met een kop groene thee op de bank ga liggen. The Body shop producten zijn verkrijgbaar via de webshop en The Body shop stores, L'Oréal bij drogist en parfumerie en Babor shop je bij de Babor schoonheidsspecialiste en via de officiële webshop. 


Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)