donderdag 9 januari 2020

Wella Professionals NutriCurls


De meeste vrouwen met krullend haar kennen het probleem wel en zitten vaak met hun handen in hun uhm, haar. Krullend haar heeft specifieke behoeften maar je kan krullend haar ook niet zomaar in één hokje stoppen. Er zijn meerdere typen krulhaar dus het kan soms even zoeken zijn voor je de juiste verzorging gevonden hebt. Nutricurls is een complete lijn van styling en verzorging voor mooie veerkrachtige krullen of golvende lokken.
Krullend haar heeft een ovale haarstructuur waardoor ze sneller pluizen en in elkaar verstrengeld raken, ook is het kwetsbaar en gevoelig voor uitdroging en haarbreuk. Je hebt dus een verzorging nodig die het haar sterk en gehydrateerd houdt en goed ontwart maar niet zo zwaar is dat de krullen hun veerkracht verliezen.

De troef van Nutricurl is dan ook de verscheidenheid aan texturen om alle types krulhaar te voorzien van de juiste verzorging en voeding. Golvend haar vraagt om een lichte tot medium verzorging terwijl krullen intensievere verzorging nodig heeft. Maar ook daarin is de ene krul niet de ander, ik heb wel krullen maar toch vrij fijn haar dus ik ben beter af met de verzorging voor waves heb ik ontdekt. Ikzelf heb jarenlang mijn krullen gladgestreken maar ik draag mijn haar steeds vaker au naturel in de krul, dat scheelt veel tijd en mijn haar heeft dan ook niet te lijden onder de hitte van stylingtools.


De Nutricurls Care collectie bestaat uit verzorgende shampoos, een conditioner, masker en leave in producten om je krullen te wassen en verzorgen. De Nutricurls verzorgingsproducten bevatten een voedend complex met tarwezemelen en jojoba olie. Ik heb de Nutricurls waves shampoo en Cleansing conditioner getest. Deze verzorgingsproducten hebben een hele frisse "cleane" geur en zijn vrij van sulfaten, dat merk ik direct want shampoo met sulfaten zorgt toch meestal voor een jeukende geïrriteerde hoofdhuid. Mijn haar voelt na gebruik van de shampoo lekker schoon en fris aan, bij de cleansing conditioner is dat ook zo maar toch voelt mijn haar daarna anders. Een kwestie van wennen aan de meer verzorgende milde werking denk ik. De Cleansing conditioner schuimt ook amper maar dat vind ik alleen maar een goed teken, de beste shampoo die ik ooit gebruikt heb schuimde helemaal niet. 

In de Wella Professionals EIMI stylinglijn zitten een paar hele fijne producten die je krullen voorzien van glans en veerkracht. EIMI Nutricurls zorgt voor meer definitie en heeft daarnaast een anti-frizz werking om pluizen tot wel 72 uur tegen te gaan. 

De Soft Twirl en Curl Shaper doen het beiden goed op mijn haar. De Soft Twirl is een lichte mousse die zorgt voor een veerkrachtige bos krullen. Als mijn haar wat opstandiger is en de neiging heeft om statisch te zijn en te pluizen dan is de Curl Shaper heel erg fijn. Deze Curl defining gel-cream is wel wat zwaarder van textuur dus op mijn fijne haar moet ik die echt spaarzaam aanbrengen anders krijgt mijn haar een beetje een vettige look. 

De Adviesprijzen van deze producten variëren van €16,49 tot €21,99. Wella Professionals producten shop je bij de Wella Professional kapper bij jou in de buurt.