vrijdag 10 januari 2020

Gelukkig nieuw huidje!


Ik herinner mij de Gommage action biologique sans grains van destijds Yves Saint Laurent Beauté nog goed. Een peeling zonder ruwe deeltjes om de huid te ontdoen van dode huidcellen waardoor de huid gladder en egaler oogt en beter in staat is verzorgende producten op te nemen. Inmiddels zijn er talloze manieren om je huidoppervlak mooi glad en egaal te krijgen, het is maar net wat je zelf prettig vind. Door je huid tweemaal per week te trakteren op een behandeling met een exfoliërend product tover je een "nieuw" huidje tevoorschijn.
Er zijn voornamelijk peelings met kleine exfoliërende korreltjes in diverse texturen zoals crème, gel of poeder. Het product van Yves Saint Laurent is niet meer verkrijgbaar in de Benelux dus dat is heel erg jammer maar ik was erg verrast toen ik tot de ontdekking kwam dat er van mijn favoriete huidverbeteringsmerk ook een peeling zonder korreltjes bestaat.


Hannah gaat soms net een stapje verder met haar innovatieve producten en dat is bij de Enzymatic skin peeling zeker het geval. Deze peelingmethode is namelijk zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid en de tere zone rondom de ogen en dat is toch wel uniek. Gewone scrubs met kleine polijstende deeltjes heb je liever niet in de buurt van je ogen maar dit product kan zonder zorgen gebruiken voor de zone die als eerste tekenen van veroudering vertoont en juist zo behoefte heeft aan intensieve verzorging en een verfijnde, gladdere huidstructuur.


Je brengt deze peeling met masserende bewegingen aan op een gereinigde huid en laat hem vervolgens 5 minuutjes inwerken. Het fijnste is om hem vervolgens te verwijderen met een microwavecompres, zeker als je net als ik een naar gevoelig neigend huidbeeld hebt. Even een gastendoekje onder de kraan houden, lichtjes uitwringen en vervolgens opwarmen in de magnetron. Let even goed op dat de doek niet te warm is en houd hem dan tegen je gezicht. Aaah dat is zooo ontspannend. Gewoon afspoelen kan natuurlijk ook maar dat microwavecompres is wel een verwenmomentje hoor, het zorgt er ook meteen voor dat de huid extra goed doorbloed wordt.

Deze licht tintelende peeling zorgt ervoor dat de huid elke verzorging beter kan opnemen en als extraatje verhoogt het het vermogen van de huid om vocht vast te houden en reguleert het de natuurlijke beschermlaag. Deze peeling mag 1 à 2 keer per week gebruikt worden en in sommige (door de huidcoach geadviseerde) gevallen zelfs dagelijks. Dat tintelen is trouwens geen overgevoeligheidsreactie maar een teken dat het product zijn werk goed doet. Je hoeft niet te vrezen voor een vuurrood gezicht na gebruik, dat was ik ook even maar die angst bleek onterecht. Mijn huid was allesbehalve rood en zag er juist mooi egaal en glad uit.


Een iconisch product onder de fans van Dermalogica, deze milde exfoliant activeer je met water. Door het toevoegen van water komen papaja, salicylzuur (uitkijken dus als je allergisch bent voor aspirine) en rijstenzymen in actie en verwijderen op zachte wijze dode huidcellen. Groene thee en haver zorgen er direct voor dat de huid na het polijsten gekalmeerd wordt.


Het lijkt misschien even ingewikkeld een poeder maar je doet een volle theelepel van het poeder op vochtige handen waardoor het een schuim wordt. Masseer het één minuut in op het gezicht en verwijder daarna met water. Dit product is geschikt voor dagelijks gebruik maar ik moet het gebruik echt beperken tot hooguit tweemaal per week want mijn huid meestal toch wat rood en gevoelig na gebruik maar mijn huid ziet er wel heel mooi helder uit.


De Fresh scrub van Clarins doet zijn naam eer aan met de frisse textuur met een bijpassende frisse geur. Deze gel-crème bevat natuurlijke exfoliërende deeltjes van houtcellulose die onzuiverheden en dode huidcellen op milde wijze verwijderd. Dat er twee verschillende korreltjes in de scrub zitten heeft een reden, de grote korrels exfoliëren terwijl de kleine korrels polijsten. Biologische kalanchoë verzacht de huid en boost de natuurlijke hyratatieprocessen in de huid.

Clarins speelt in op verschillende behoeften van de huid, zo is er ook een Comfort scrub voor de droge huid en een Pure scrub voor de gecombineerde tot vette huid.


Na het gebruik van een polijstend product gebruik je een het liefst een hydraterende spray voor je gezicht en daarna een passende moisturizer. Ik zie echt verschil als ik braaf tweemaal per week even mijn gezicht opfris met een exfoliant en daarna verwen met een masker. Het is één

Hannah shop je exclusief bij een huidcoach bij jou in de buurt of via de webshop, Dermalogica via de webshop, concept stores, counters en schoonheidsspecialist. Clarins is ook verkrijgbaar bij schoonheidssalons en bij parfumerie en warenhuis.