zondag 7 juli 2019

Loewe Solo Ella


Ik leerde het Spaanse Loewe voor het eerst kennen tijdens een vakantie in Spanje. In een prachtige boutique vol prachtige lederwaren kwamen mijn moeder en ik ogen tekort. Daarnaast trok niet alleen de geur van het leer de aandacht maar er hing nog iets in de lucht, de geur van parfums, hele mooie parfums. 

Na die eerste kennismaking hebben de parfums van Loewe (voor die handtas ben ik nog altijd aan het sparen, die zijn prijstechnisch iets minder toegankelijk helaas) een speciaal plekje in mijn parfumliefhebbende hartje gehad. De ene geur is iets minder mijn type dan de ander maar Loewe weet zich toch op een charmante manier te onderscheiden van de rest. Loewe Solo Ella is wederom een mooie geur, wel veel toegankelijker en meer mainstream dan voorgangers maar eigenzinnig genoeg om bijzonder te blijven. Ik denk dat dit een geur is die heel veel parfumliefhebbers zal aanspreken, of je nu van heel draagbaar of juist voor een tikje exclusief en eigenwijs gaat.


Loewe Solo Ella is de eerste Solo geur voor dames, er is al een uitgebreid assortiment aan Loewe Solo geuren voor heren, stuk voor stuk geuren op basis van uitdagende contrasten. Die tegenstrijdige elementen zijn ook aanwezig in Loewe Solo Ella. 

De compositie laat zich het best samenvatten als fruitig met een sensuele finish van hout en amber. Bittere sinaasappel, appel, peer, perzik, jasmijn, oranjebloesem, roos, viooltjes, groene thee, witte houtsoorten, cederhout en amber zorgen voor die fruitige frisheid in combinatie met een hele vrouwelijke finish. Heel erg in de verte deed deze geur mij denken aan Joop! All about Eve maar dan zou Solo Ella de volwassen zus zijn van All about Eve, begrijp je een beetje wat ik bedoel? Solo Ella heeft een speelse, energieke fruitige kant enerzijds en een zelfverzekerde tikje zwoele kant anderzijds. Ik heb mij dagenlang afgevraagd waar deze geur mij aan deed denken maar ik kwam niet verder dan die vage associatie met All about Eve. Missie geslaagd dus Loewe, Solo Ella is uniek in haar soort en ik hou wel van die tegenstrijdige compositie die een beetje voor verwarring zorgt waardoor je een blijvende indruk achterlaat.

Loewe Solo Ella shop je bij zelfstandige parfumeriezaken, het kan dus even zoeken zijn maar dat is deze geur zeker waard. Of drop even een berichtje bij de importeur Beautylux, ze helpen je graag verder. Ze zijn ook bereikbaar via messenger, op hun Facebook pagina vind je regelmatig toffe winacties en uiteraard blijf je zo op de hoogte van al het beautynieuws.