zondag 30 juni 2019

Louis Widmer in het zonnetje


Daar waar Zwisterse technologie en farmaceutische productienormen elkaar tegenkomen, daar vind je de huidverzorging van Louis Widmer. Bij Widmer nemen ze de huid al sinds 1960 heel erg serieus en streven naar een optimale huidtolerantie en kwaliteit, dit levert producten op die zelfs geschikt zijn voor de meest gevoelige huidjes. De uitgebreide lijn van zonverzorging is ontwikkeld met diezelfde principes voorop en dat merk je aan de milde formules die die een goede bescherming bieden maar daarnaast ook de huid ondersteunen om te herstellen van de uitdrogende effecten van zon, zee en zwembad.

Drie toppers uit het Widmer suncare assortiment zijn de Kids sun protection fluid SPF50+ zonder chemische filters, de All day 50+ en de frisse aftersun. Wat opvalt is dat Louis Widmer als een van de weinige merken een te gebruiken hoeveelheid beschermend product aangeeft in de bijsluiter. Zo zou je voor je gezicht één vingerlengte product moeten gebruiken en per lichaamszone 2 vingerlengtes. Dus 2 vingerlengtes per arm, bovenbeen, onderbeen, buik, borst en armen. De hoeveelheid product die je smeert is namelijk van invloed op de werking van het product. Als je te zuinig smeert kan je bescherming niet optimaal zijn best doen.


De All Day 50+ is een bescherming die geschikt is voor elk huidtype en vooral bij zongevoelige huidjes heel erg in de smaak zal vallen. De zeer hoge bescherming voorziet de kwetsbare huidtypes van bescherming terwijl vitamine E, panthenol en L-arginine het huideigen herstel stimuleren, irritatie verminderen en de vochtbalans in de huid verbeteren.

Deze waterbestendige lotion smeert heel fijn en laat geen plakkerig of zichtbaar laagje achter op de huid, wel waarschuwt het merk voor vlekken in textiel. Iets wat ik even vergeten was toen ik mijn handen na het insmeren aan een handdoek afveegde. Gelukkig was het maar een handdoek, maar pas dus op voor je kleding als je je even tussendoor snel insmeert met deze producten.

Op de website van Louis Widmer wordt de All Day 50+ ook aanbevolen als bescherming voor huidtypes die last hebben van zonneallergie . Die wou ik graag even testen want bij gebruik van het voor mij verkeerde product zit ik ook onder de blaasjes op gevoelige zones. Ik vind het altijd best spannend om een nieuw product te proberen want die jeukende blaasjes zijn echt horror maar ik kan tot mijn volle opluchting melden dat ik er geen last van heb gehad. Al met al een welverdiende dikke voldoende voor de All Day 50+ van Louis Widmer.


Voor de allerkleinsten zijn er een paar fijne producten waaronder de Creme protectrice SPF25, een bescherming die vrij is van chemische filters maar bomvol verzorgende bestanddelen zit en natuurlijk voorzien is van de nodige beschermende minerale filters. De minerale filters reflecteren de schadelijke UV straling terwijl vitamine E en panthenol de huid kalmeren en verzorgen.

De crème is water- en zweetbestendig en vrij van parfum en kleurstoffen. Daarom is deze bescherming ook ideaal voor volwassenen met een gevoelige huid. Sharing is caring zal ik maar zeggen, toch handig als je tijdens een dagje uit samen één tube kan gebruiken dat scheelt in die toch al overvolle handtas vol peutersnacks en speeltjes.

De tube met vrolijke visjes heeft een enorme aantrekkingskracht op mijn peuterdiva dus als ik deze tube tevoorschijn haal smeert ze vrolijk mee. Op sommige plekjes heeft ze wel wat hulp nodig want hij smeert op zich goed uit maar hij is wat stugger dan producten met chemische filters. Iets wat bij alle producten met minerale filters het geval is maar het kan even wennen zijn. Het voordeel van minerale filters is dat ze een beschermende laag op de huid vormen en niet in de kwetsbare huid van je kindje dringen.

Deze crème heeft een medium bescherming dus niet geschikt voor de eerste dagen in de (felle) zon. Wellicht overbodig om te vermelden maar je kleintjes hou je sowieso het beste uit de zon tussen 12.00 en 16.00,het ideale moment om samen lekker een middagdutje te doen of even binnen te spelen. Toch in de zon blijven? Zorg voor een schaduwplekje en smeer je mini-me om het anderhalf à twee uur in met een hoge bescherming.


Na een dagje plezier in het zonnetje is er niks fijner dan een frisse douche met een verzorgend product dat alle beschermende producten, zout en chloor op milde wijze van de huid verwijderd. Daarna verzorg je je huid met een aftersun waardoor het verloren vocht weer wordt aangevuld en je huid lekker zacht en soepel aanvoelt.

De Louis Widmer after sun is een frisse lotion met aloë vera die heel fijn is in gebruik. Het product laat zich soepel over de huid verdelen en zorgt direct voor een lekker zacht en soepel huidje. Perfect in zijn eenvoud.

Deze drie producten zijn trouwens ook vegan, sommige Widmer producten bevatten wel ingrediënten van dierlijke oorsprong maar dat staat allemaal duidelijk op de website vermeld. Ook zijn de meeste producten verkrijgbaar in een licht geparfumeerde of parfumvrije variant verkrijgbaar. Ik heb al mijn verzorging het liefst vrij van parfum dus dat vind ik erg fijn.


Deze producten zijn met glans geslaagd, de volgende keer dat ik Widmer tegenkom in de winkel neem ik zeker de Sun Gel SPF30 (ook een product dat zonneallergie helpt voorkomen) en een reserve flacon aftersun mee. Ik denk dat ik ook een doucheproduct ga proberen, er zijn meerdere fijne varianten waaronder een rijke douchecrème, een olie (die verwijderen meestal moeiteloos alle UV filters van je huid) en een product voor baby's die ook heel mild is voor de oogjes. Ik denk dat die laatste een uitkomst is want haren wassen is bij mijn 3 jarige soms nog een, uhm, uitdaging.

Meer informatie over de suncare en huidverzorging van Louis Widmer vind je op de Louis Widmer website, daar kan je ook terecht voor alle verkooppunten waaronder drogist en apotheek.