maandag 11 maart 2019

Alvast een beetje lente....


Nog anderhalve week en dan is het lente, het seizoen van licht, tere bloemblaadjes en frisse groene geuren. Ik draag het hele jaar door een aantal vaste geuren (Alien eau extraordinaire, Lolita Lempicka le Premier, Chanel Allure en Guerlain Champs Elysees mocht je het je afvragen) maar er zijn ook bepaalde parfums die ik gewoon heel erg goed bij een bepaald seizoen vind passen. Deze selectie zal het de aankomende lente en zomer heel goed doen denk ik zo.

Loewe Solo is een briljante herengeur uit 2004 met een vleugje fruit en houtachtige noten. Van deze klassieker volgden veel spin-offs voor heren. Loewe brak dat patroon vorig jaar met een Solo voor dames, een vrouwelijke tegenhanger van de succesvolle herengeur met de kenmerkende fruitige en houtachtige elementen.


Loewe Solo Ella is een geur met personality, de vrouwelijke geur is energiek, classy en toch heel erg van nu. De geur bestaat niet uit een klassieke opbouw maar uit akkoorden die uit contrasten bestaan. Zo speelt de geur met de geurnoten van groene thee en witte houtsoorten en een aards akkoord van cederhout en amber. Een fruitig akkoord wordt gevormd door perzik, bittere sinaasappel, appel en peer terwijl een bloemig boeket van roos, viooltje, jasmijn en oranjebloesem zorgt voor een zwierige vrouwelijke touch. De geur is erg draagbaar en ik denk dat hij veel geurliefhebsters zal bekoren.

Dezelfde lentekriebels krijg ik van Aura eau de toilette van Thierry Mugler, deze geur is wel een stuk uitgesprokener dan Loewe Ella. De geur heeft ook dezelfde opbouw als Loewe Solo Ella, geen klassieke piramide maar drie bijzondere, zeg maar tikje bizarre, akkoorden. Mugler is niet bang om bijzondere ingredienten te gebruiken en dat heeft hij ook bij Aura eau de toilette gedaan.

Wilde liaanolie zorgt voor een avontuurlijke twist, deze geur ruikt naar een exotische zonnige jungle, niet dat ik daar ooit geweest ben maar ik stel mij voor dat een jungle zo ruikt. Terug naar de akkoorden, de wilde liaanolie heeft een geur die iets weg heeft van zoete amandel, in combinatie met sappige peer, hibiscuszaadjes, tahitiaanse vanille, wolfhout en iriswortel zorgt dit voor een sensuele geur. Niet het type "in your face" sensueel maar subtiel en mysterieus.


Ook Selva do Brazil van Parfums Berdoues neemt je mee naar een tropisch oord, de inspratiebron voor dit parfum is het prachtige, maar serieus bedreigde regenwoud rond de Amazone. De geur heeft een bijzondere verkwikkende frisheid over zich maar ook een heel aardse en rustgevende vibe. De geur is samengesteld uit de best vindbare ingrediënten, net als alle andere geuren uit de Grand Cru lijn van Parfums Berdoues. Door de compositie simpel te houden maar de grondstoffen zuiver en puur creërde het merk een hele mooie lijn eau de parfums.

Petitgrain uit Paraguay werd samen met tonkaboon uit Brazilië en hout uit Argentinië gecombineerd waardoor je een bijzondere geurbeleving krijgt. Selva do Brazil voelt als een verkwikkende regenbui op een drukkend warme dag.

Joy van Christian Dior is weer een heel ander type fris en vrolijk wat geur betreft. Ik moest even wennen aan het parfum omdat ik Joy wel heel erg lekker vind maar het is geen typische Dior geur.


Joy is een geur die het gevoel van vreugde moet uitdrukken, als mama van een zonnestraaltje van 3 met de Italiaanse variant op de naam Joy moest ik de geur natuurlijk hebben en gelukkig viel de inhoud van het simpel maar elegant vormgegeven flesje niet tegen.

Een fruitige, lichtzoete mix van mandarijn, bergamot, perzik, zwarte bessen, jasmijn, roos, patchouli, witte muskus, sandelhout en cederhout waarin de patchouli gelukkig niet overheerst, om eerlijk te zijn ruik ik helemaal geen patchouli. Niet dat ik niets met patchouli heb maar er zijn momenteel genoeg andere geuren verkrijgbaar waarin patchouli de hoofdrol speelt. Joy is speels, licht en vrolijk en heeft een mooie warme finish. Hij heeft iets weg van een van mijn favoriete parfums ever, namelijk Chanel Allure, maar toch heeft Joy haar eigen karakter.

Er zullen dit voorjaar ongetwijfeld nog genoeg nieuwe geuren uitkomen maar deze hebben al een mooi plaatsje op de toilettafel gekregen. Ik ben hoop op een zonnig voorjaar, met deze geuren heb ik de zon alvast een beetje in huis gehaald.