zondag 2 september 2018

Alien Flora Futura


Niet mijn nummer 1 zomergeur, die plaats is gereserveerd voor Alien Eau Extraordinaire, maar een serieuze nummer 2 is Alien Flora Futura, een luchtige variant op Alien maar dan toch met een sensueel en zwoel randje. Op niet al te warme zomerdagen en avonden grijp ik toch steeds naar deze geur en als het echt heel erg warm is dan heeft Extraordinaire de voorkeur. 


Alien Flora Futura is een nieuwe kijk op het Alien universum, het verhaal dat Mugler rond de geur Alien verzon was dat van een dorre woestijn waar een Alien verscheen. Deze oogverblindende verschijning was half vrouw half godin en Flora Futura is de Alien die licht brengt aan het eind van de duisternis, deze bloem van de toekomst kreeg daarom ook een flacon in de kleur van het zachtroze ochtendlicht.

Allereerst de flacon, wat een mooie aanvulling op mijn Mugler collectie, de perzikroze tint van de flacon is zonnig en vrouwelijk, precies de vibe van de geur. De flacon van Alien vind ik intrigerend, is het nou een ruimtewezen of is het een kostbare talisman? Mugler prikkelt graag de fantasie van zijn fans, uiteraard kreeg ook Flora Futura een geheel eigen verhaal in zijn universum. 



Nu kan een verhaal nog zo mooi gebracht zijn, als de geur het dan niet heeft houdt het toch een beetje op. Alien Flora Futura is een hele andere compositie dan de oorspronkelijke Alien maar heel in de verte ruik je toch de vertouwde Alien touch. De opening bestaat uit de noot van Boeddha's hand, een citrusvrucht met waterachtige lichtzure frisheid. De voor Alien typische jasmijn maakt plaats voor de 'Queen of the night' een cactusbloem die alleen voor één nacht bloeit voor de nachtvlinders van de jungle. Deze futuristische witte bloem heeft een bedwelmende geur die heel goed bij Alien past.

De basis bestaat uit witte amber die voor deze nieuwe geur gezelschap heeft gekregen van de romige en aardse geur van sandelhout.  De geur opent heel fris en luchtig maar als de geur zich volledig heeft ontwikkelt dan blijft er een hele 'romige' basis achter op de huid, sensueler dan de opening deed vermoeden. Dit is een geur die heel geleidelijk transformeert op de huid, wat een hele mooie geurbeleving oplevert. Een hele spannende maar draagbare geur die net als alle andere Mugler geuren uniek in haar soort is.