zondag 8 juli 2018

Douglas exclusive: Dior backstage


Ken je het fenomeen keuzestress wat make-up betreft? Ik vind het een eeuwige strijd om mijn make-up tasje netjes en ordelijk te houden. Het begint vaak netjes maar uiteindelijk vind ik dat er toch nog tig losse producten en kleuren bij moeten waardoor ik weer terug bij af ben en mijn tasje té vol en onoverzichtelijk. Met de vakantie in aantocht krijg ik daardoor altijd een beetje last van lichte paniek. Toen ik op de website de nieuwe palettes van Dior Backstage zag was ik niet meteen enthousiast (bij een palette vind ik vaak maar 1 à 2 tinten mooi dus dan eindig ik toch weer met een té vol tasje door palettes die veel ruimte innemen terwijl ik nog niet eens de helft gebruik) maar toen ik de kleurtjes en foto's goed bekeek werd ik steeds enthousiaster.

Peter Philips, Creative and Image Director van Dior make-up bedacht namelijk dat niet alleen visagisten maar ook make-up liefhebsters graag haar essentials bij de hand heeft. Dit bracht hem op het idee om een lijn van professionele make-up items te ontwikkelen die ook gebruiksvriendelijk zijn.
De inhoud van de koffer van een visagist is volgens Philips een survival kit waar alles maar dan ook echt alles in moet zitten en veel veeleisende beautyaddicts hebben hetzelfde probleem. Een geniale ingeving dus om de meest belangrijke items in zijn make-up koffer een make-over te geven en te verpakken in praktische universele palettes en een lijn van foundations in tig tinten en een mooie lijn penselen.


De foundation is een uniek product, niet alleen is de formule geschikt voor gezicht en lichaam, maar ook het kleurenpalette is op unieke wijze benaderd. Zo gaan ze bij Dior Backstage uit van 6 huidnuances: roze, olijf, perzik, neutraal, warm en koel. De Shade finder op de website van Douglas helpt je om de juiste tint te zoeken, ik vermoed dat ik een warm peach ben, wat denk jij?

Dankzij de doseerpomp heb je altijd de juiste hoeveelheid product te pakken en de finish is natuurlijk en transparant zodat je een perfecte basis hebt.

De universele pro palettes zijn toegankelijk qua kleur en omdat je ze kan opbouwen qua intensiteit kan je er enorm veel uiteenlopende tinten mee maken. De palettes kunnen uiteraard onderling ook gemixt worden. Voor het gezicht zijn er twee palettes, een Glow palette op basis van parelmoer die zorgen voor een mooie glow en een contour palette om de vorm van het gezicht te benadrukken of lichtjes te shapen.


Het lip palette bestaat uit 3 tinten voluminizing gloss, 3 lipsticks met satijnen finish en 3 lipsticks met matte finish. Een primer en 8 tinten oogschaduw in matte en iriserende finish zijn heel mooi om urenlang mee te spelen en diverse ooglooks mee te maken, het palette is een echte blikvanger die zorgt voor euh, serieuze blikvangers.

Sinds de wenkbrauw steeds belangrijker wordt zijn er steeds meer fijne producten om ze mee te kleuren en shapen en er zijn maar liefst 2 Dior Backstage eyebrow palettes. Beide zijn voorzien van een fixerende wax en twee gekleurde poeders. Je kan de twee tinten los van elkaar gebruiken, mengen voor de perfecte tint of je laat de twee tinten in elkaar overlopen voor een extra dimensie in je wenkbrauw make-up.

Goed gereedschap is het halve werk, een motto waar ik sterk achter sta en wat op lange termijn ook nog eens voordeliger is (mits je aan regelmatig onderhoud doet). Een goed penseel werkt heel fijn en gaat met een beetje geluk jarenlang mee. Het is bijna overbodig om te zeggen dat de penselen van het Backstage gamma met het grootste oog voor detail werden ontwikkeld, er werd echt niets aan het toeval overgelaten.

Deze mooie producten kan je "live" ontdekken in de Douglas Rotterdam Lijnbaan en ze zijn ook online te shoppen in de Douglas webshop (ook gratis verzending naar België). Dan nu de bijna onmogelijke taak om uit al dat moois te kiezen...