maandag 9 juli 2018

Berdoues 1902


Berdoues is een Frans parfumhuis dat al 4 generaties teruggaat, logisch dus dat er heel wat kennis in huis is, kennis en expertise om bijzondere momenten in een geur te vangen. De collectie 1902 is een authentieke collectie die klassieke geurelementen combineert met een onverwachte noot.


Centraal in de 1902 collectie staat de kracht van de natuur, verwacht dus hele zuivere pure parfums zonder al teveel poespas. De 1902 Collectie bestaat uit 5 parfums: Amande & Tonka, Pivoine & Rhubarbe, Trefle & Vetiver, Musc & Neroli en Lierre & Bois.

De flacons zijn sierlijk door hun eenvoud, het etiket is basic zwart wit en de enige opvallende touch is de gekleurde band om de flacon. Ik hou van dit soort tijdloze eenvoud.


Mijn eerste keuze uit de collectie waren de zoete Amande & Tonka en de romantisch frisse Pivoine & Rhubarbe. Amande & Tonka is een zwoele maar niet overheersende combinatie van muskus, tonkaboon, mimosa en meidoorn. Ik ben dol op mimosa maar in deze geur zijn het echt de amandel en tonka die de show stelen. Dit is een heerlijk parfum als je wel houdt van zoet maar niet van het type "zo zoet dat het glazuur van je tanden springt" (wat bij nieuwe lanceringen van populaire mainstream merken wel eens voorkomt...).

Pivoine & Rhubarbe is een totaal ander type geur, de geur opent fris door de rabarber en grapefruit die een tikje friszuur zijn. Dan ruik je de pioenroos in al haar weelderigheid, die een frisse maar vrouwelijke geur verspreid. De geur bevat ook magnolia en amber maar die kan ik niet direct waarnemen. Ook hier zijn het vooral de hoofdrolspelers die de show stelen. 


De flacons hebben een royale inhoud van 100ml maar er zijn ook leuke geschenksets verkrijgbaar met een 30ml spray en een tube handcrème. De handcrème heeft een prettige textuur die vlot intrekt en geen vet laagje achterlaat, enkel zachte en subtiel geparfumeerde handen. 

Dit zijn hele fijne parfums als je graag eens wat anders wilt dan de mainstream 13 in een dozijn parfums. Vooral Pivoine & Rhubarbe is nu een heerlijke geur, lekker bloemig maar toch fris en verkwikkend genoeg voor warme zomerdagen. Bedoues is verkrijgbaar bij geselecteerde zelfstandige parfumeriezaken. Voor verkooppunten neem je contact op met Beautylux, volg ook zeker de Beautylux Facebook pagina voor leuke wedstrijden en de laatste nieuwtjes van hun mooie merken zoals Berdoues, Lalique, Lolita Lempicka en Caron.