zondag 3 juni 2018

Dermalogica Sound sleep cocoon


S'nachts als je ligt te slapen vinden er nog heel wat processen plaats in je lichaam, ook je huid rust niet en juist tijdens je slaap is je huid hard aan het werk om zichzelf te herstellen. Slechte nachtrust zie je na een paar nachten vaak al direct aan droogtelijntjes en een doffe en vermoeide uitziende huid.


Slecht slapen kan zoveel verschillende oorzaken hebben, ik moet altijd proberen te vermijden dat ik "over mijn slaap heen raak". Dat betekent soms dat ik echt al heel vroeg ga slapen (9 uur s'avonds is geen uitzondering) maar daardoor heb ik er minder last van als ik er s'nachts een paar keer uit moet en al om 6 uur moet opstaan.

Ook vind ik het fijn om een notitieboekje op mijn nachtkastje te hebben, als ik dan wakker lig omdat ik bang ben om iets te vergeten of mij ergens druk om maak dan schrijf ik het op. Meestal val ik daarna zo in slaap omdat ik een geheugensteuntje heb en mijn zorgen even kwijt kon. Zorg altijd voor een niet te warme frisse slaapkamer, overdag even lekker de ramen open en een lekker uitnodigend opgemaakt bed doen voor mij ook wonderen.


Als het met de slaap toch niet helemaal wil lukken dan zorgt de Sound Sleep Cocoon van Dermalogica er tenminste voor dat je er toch uitgerust uitziet. Deze prettig smeerbare gel-crème heeft een rustgevende geur (essentiële olie van lavendel, patchouli en sandelhout bevorderen een goede nachtrust) en extracten uit Whu-zhy-yu (ja echt waar) dat een verhelderende werking heeft.

Kakady pruim bevat een hoge dosis vitamine C en tamarindezaadjes die hydrateren en zorgen voor een comfortabel aanvoelende huid. Een extract uit de Perzische zijdeboom vermindert tekenen van vermoeidheid.


De gel-crème is geschikt voor alle huidtypen en is de laatste stap in je verzorging. Je mag hem zelfs over je gebruikelijke moisturizer gebruiken als je huid behoefte heeft aan extra hydratatie. Dat is zo fijn aan Dermalogica, dat je de producten ook samen kan inzetten om het gewenste resultaat te bereiken.

De textuur smeert prettig en voelt heel fris aan op de huid. De verpakking is uniek in zijn soort, voor dit product geen traditionele pompflacon of potje maar een combinatie van de twee. Als je de pot uit de verpakking haalt denk je dat het een pot is maar je moet de deksel "opendraaien" zodat je door op de deksel te duwen een hoeveelheid crème via het pompsysteem tevoorschijn tovert. Zo blijft je crème in een optimale conditie want licht, bacteriën en lucht kunnen een crème aantasten. Weer een zorg minder dankzij deze innovatieve verpakking dus!


Ik gebruik de Sound sleep cocoon al een tijdje en ben erg tevreden, zelfs op warme klamme dagen voelt de textuur prettig aan. Ik ben laatst met manlief en peuter een week naar Italië geweest en dat betekende om 2 uur s'nachts opstaan om in de auto te stappen maar als ik de foto's van onderweg terugzie valt het best mee met het vermoeide snoetje. Je zag het vooral aan mijn oogcontour (wallen!!!) dat het een kort nachtje was, ik was vergeten de Stress positive eye lift in mijn handbagage te doen, stom stom stom!

Nu weet ik niet of het wel een plus is dat je er door deze crème zoveel beter uitziet na gebroken nachten, het kan zo maar zijn dat je omgeving je niet geloofd als je zegt dat je enorm slecht geslapen hebt want hoe kan je er dan zo goed uitzien? Dan is er één oplossing, de twijfelaars snel naar een Dermalogica verkooppunt sturen voor een sample dan kunnen ze het met eigen ogen zien.