dinsdag 13 maart 2018

Elizabeth Arden Eight hour cream


Ik hoopte dat het na die week met intens lage temperaturen wel een beetje klaar zou zijn met de winter maar er komen nog een paar koude dagen aan dit weekend. We moeten onszelf en onze huid dus weer goed 'inpakken' en beschermen tegen de kou. De Eight Hour cream van Elizabeth Arden is voor veel vrouwen al jaren een trouwe bondgenoot om diverse huidprobleempjes op te lossen en ik heb deze balm ook al meerdere malen gehad maar was hem eigenlijk een beetje uit het oog verloren door een paar andere fijne balsems. 
Maar laatst zag ik deze balsem voorbijkomen in een stukje over het zogenaamde 'strobing' een look waarbij hoogglans accenten op je gezicht het licht vangen. Ik heb het dan niet over een beetje iriserende highlighter op je jukbeenderen maar een balsem zoals deze met een enorm glanzende finish. Nu vind ik de lipgloss look op de jukbeenderen een beetje too much en ook niet heel praktisch met een peuter die graag aan mijn gezicht zit. Dus gebruik ik deze tube waar hij oorspronkelijk voor bedoelt was: het herstellen en beschermen van de huid.


De Eight our cream is een ware multitasker, de kruidige balsem beschermt, houdt wenkbrauwen op hun plek (ook hierbij vind ik de finish te glanzend maar dat is een kwestie van voorkeur), geeft glans aan de lippen (wel erg mooi!) verzacht ruwe plekjes, kalmeert brandwondjes en huidirritaties, herstelt ruwe plekken op handen en voetzolen en ga zo maar door...

De formule bestaat al sinds 1930 en de milde formule is ontwikkelt om de huid te herstellen, verzachten en versoepelen door de samenstelling die onder andere bestaat uit petrolatum (vaseline), lanoline, soja olie, egaliserend sacicylzuur en vitamine E. De balsem heeft een ietwat kleverige textuur wat natuurlijk nodig is om je huid langdurig te kunnen beschermen, de balsem blijft goed op zijn plek zitten door deze textuur en heeft een glanzende, kleurloze finish. De kruidige geur van de balsem is wel iets wat ik voor lief neem, al is er ook een geurloze variant verkrijgbaar maar voor mijn gevoel is dat dan toch weer niet 'the real thing'.

Ik gebruik de balsem momenteel vooral op mijn pijnlijke gebarsten hielen en op wondjes op mijn handen. Laatst nog had ik een onfortuinlijke aanvaring met een hete strijkbout en dan kalmeert de Eight hour cream echt goed. Ook hele droge nagelriemen knappen echt op van de balsem alleen doe ik dat alleen voor het slapen gaan, met katoenen handschoentjes aan zodat alles goed op zijn plek blijft.

Eight Hour cream is verkrijgbaar bij parfumeriezaken waaronder Planet Parfum.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)