vrijdag 9 maart 2018

Dr. Hauschka Purple Light Teint Powder


"Hmmm wel erg lila" was mijn eerste gedachte toen ik het Teint Powder zag maar toen herinnerde ik mij ineens het lila corrigerende poeder dat een vriendinnetje van mij vroeger gebruikte om haar vale huidskleur op te halen en ik was meteen nieuwsgierig naar het effect van het poeder. Tijd voor een nadere inspectie.

Het poeder zit verpakt in het fijne driehoekige doosje met afgeronde hoeken dat ontzettend fijn in de hand ligt. Speciaal voor deze collectie ging Dr. Hauschka een samenwerking aan met kunstenares Emma Lindström, het resultaat van deze samenwerking is dus onder andere deze prachtige verpakking.


Het Teint Powder uit de Purple Light collectie is een poeder waarmee je de huid mooi egaliseert en bovendien voorziet van een subtiel glinsterende finish. Door de combinatie van de textuur van het poeder, de hele subtiele glinstering en te drie kleuren krijg je een hele mooie gloed over je gezicht. Ik zou het een beetje willen omschrijven als de gloed die je krijgt als het maanlicht op je gezicht schijnt.

Je brengt het poeder lichtjes aan met een grote poederkwast voor het mooiste resultaat. Je kan de lichtste tint ook heel goed solo gebruiken als highlighter op de jukbeenderen voor nog meer glow.


Ik heb het poeder op verschillende manieren uitgetest, solo, over het Dr. Hauschka colour correcting powder, over mijn vaste minerale poederfoundation en over een vloeibare foundation. Het poeder laat mijn huid er egaler en glanzender (niet te verwarren met glimmend, dat wil je juist niet, glans wel) uitzien. Bij elke combinatie was het effect heel erg mooi, het ligt een beetje aan je huidbeeld wat het beste past. 

Eigenlijk is mijn huid momenteel wat droog en zou ik beter een vloeibare foundation kunnen gebruiken omdat het resultaat anders erg 'mat' wordt maar dan ben ik altijd een beetje aan het stressen om de juiste kleur te vinden. Een wat vollere crème als basis is misschien ook wel een idee. Misschien moet ik weer even aan de rozencrème van Dr. Hauschka. Een hele fijne beschermende verzorging die net als de make-up van Dr. Hauschka natuurzuiver is en vrij van minerale olie, siliconen en onnodige toevoegingen. 

Solo zal ik het momenteel minder snel gebruiken omdat ik wat last heb van rode vlekjes en gesprongen adertjes en daar een beetje onzeker over ben maar als je een mooi smetteloos huidje hebt is dit poeder solo meer dan voldoende. Het poeder geeft een mooie gloed over het gezicht maar het is wel belangrijk om het lichtjes aan te brengen voor dat vleugje maanlicht. 

Laat je bij je Dr. Hauschka verkooppunt betoveren door deze mooie collectie en dit fijne poeder.