woensdag 7 februari 2018

L'Occitane & Rifle Paper Co.


De Shea butter lijn van L'Occitane is al jaren een succesvolle productlijn maar na zoveel jaar vond L'Occitane het tijd voor een nieuwe verpakking. RIFLE PAPER Co. is een lifestyle brand dat staat voor de kunst van potlood op papier en dan vooral briefpapier. Niet direct een link naar een verzorgingsmerk maar de twee merken gingen de samenwerking aan en het resultaat vind ik heel erg mooi!

In een tijdperk van photoshop, digitale prints en talloze filters lijken illustraties extra op te vallen door hun karakter en echtheid en de illustraties op de Shea butter producten van L'Occitane versterken het authentieke karakter van het merk. RIFLE PAPER Co. is er in geslaagd om de het gevoel van de Franse Provence vast te leggen met hun vrolijke illustraties. Bladeren, noten en karitébloemen spelen nu de hoofdrol op de verpakkingen van de iconische Shea lijn.


De kleine travelsizes kregen vorig jaar herfst al een make-over en nu zijn ook de grotere producten aan de beurt. Qua handcrèmes ben ik veeleisend en de Shea handcrème van L'Occitane is er eentje die echt effectief is als je hele droge handen hebt. De balsem bevat 20% biologische shea butter en daarnaast honing, amandelextract en kokosolie waardoor de rijke balsem heel erg voedend is maar toch lekker intrekt zonder vettig aan te voelen.

Voor je lijf is er een fijne scrub met abrikozenolie en fijngemalen notenschillen voor een zachte, egale huid en een rijke bodycrème met maar liefst 25% shea boter die de huid tot wel 72 uur lang verzorgt.


De klein maar fijne Shea butters zijn kleine blikjes met een verzorgende inhoud, in de set zit de klassieke shea butter en een variant met toegevoegde roos en eentje met abrikoos. Het setje van drie stuks is ideaal, ééntje voor in de handtas, ééntje op het nachtkastje en ééntje in de auto, op het bureau of net waar je wil. Deze kleine balsems zijn ideale redders voor een droge schrale huid. Wat ik erg leuk vind is dat je aan de illustratie direct kan zien welke variant je in je handen hebt. Ook de Shea soap is in meerdere geuren verkrijgbaar en reinigt mild maar verzorgt ook door de Shea butter.

Ik ben al fan van de handcrème maar ben nu toch ook wel benieuwd naar de bodycream en kleine shea butters. Al dit lekkers shop je bij L'occitane boutiques, geautoriseerde verkooppunten en via de L'Occitane webshop.