maandag 15 januari 2018

Weleda Duindoorn


Vandaag is het Blue Monday, volgens psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, de vakanties nog ver weg, goede voornemens zijn gesneuveld en de dagen zijn nog kort en donker. Op zich vind ik het wel meevallen met dat donker, het begint pas om 5 uur te schemeren want de dagen zijn best helder maar s'morgens vroeg is het inderdaad wel koud en donker. 

Ik heb een perfecte oplossing om s'morgens de dag met een positief gevoel te starten: de Duindoorn lijn van Weleda! Duindoornbessen slaan de warmte van de zon op en zitten bomvol Vitamine E en onverzadigde vetzuren. Daarnaast zorgt bi sesamolie voor een stabiele vochtbalans van de huid. De producten hebben een verkwikkende geur dankzij mandarijn en grapefruit. Nu moet je bij Weleda niet aan hele zoete geuren denken ondanks al dat fruit, de geur van de producten heeft ook iets kruidigs maar op een hele milde en zachte manier. Ik moest daar wel even aan wennen maar nu merk ik dat ik andere producten al snel te zoet en kunstmatig vind, alsof je een zak haribo snoepjes openmaakt. 


S'morgens douchen met de Duindoorn douchegel verbetert mijn humeur aanzienlijk, zelfs na korte nachten en de milde samenstelling van de douchegel is een absoluut pluspunt, de douchegel reinigt zachtjes zonder je huid uit te drogen. Ook na het sporten is het een fijne douchegel al is de Citrus dan ook een aanrader of de speciale Arnica sportdouche. Als ik s'avonds nog even onder de douche spring dan heeft de ontspannende rozen douchecrème mijn voorkeur, er is ook een douchecreme met lavendel maar daar houd ik persoonlijk niet zo van.

Als ik gedurende de dag een opfrisser nodig heb dan grijp ik naar mijn tube Duindoorn handcrème, een frisse maar rijke textuur die goed intrekt en mijn droge handen goed voedt en hydrateert. Ik ben deze winter goed aan het smeren en dat is echt aan mijn handen te merken. Zelfs ondanks mijn soms obsessieve neiging om mijn handen tig keer op een dag te wassen. 

Weleda Duindoorn handcrème
De Weleda douchecrèmes zitten in fijne tubes met 200ml inhoud, de handcrème zit in een tube van 50ml. Ik shopte deze twee producten in December toen zaten ze samen in een mooie cadeauset. Ik denk niet dat deze nu nog verkrijgbaar zijn (misschien tegen moederdag weer?) Maar uiteraard zijn alle Weleda producten ook gewoon los te koop. 

Je shopt Weleda bij drogist, reformzaak, of online (Douglas, Big Green Smile).