zaterdag 2 december 2017

Choose to Shine bij Planet Parfum


Onder het credo Choose to Shine zet Planet Parfum voor de feestdagen een paar prachtige make-up producten met metallic finish in de kijker. Deze metallics hebben als overeenkomst een duizelingwekkende schittering waarmee je tussen alle kerstversiering en lichtjes zeker zal opvallen.


Make Up For Ever Artist metallic matte liquid lip color 201 Metallic warm pink is een 'topcoat' voor de lippen die je volgens Make Up For Ever het beste over een matte lipstick kan aanbrengen voor een bijzonder effect. Door een matte lipstick als basis te gebruiken kan je spelen met de ondertoon van de metallic topping.


Dat is zo leuk aan Make Up For Ever, het merk daagt je uit om je grenzen te verleggen en te spelen met make-up. Je brengt de Artist metallic matte aan met de prettig gevormde applicator. Als je een subtieler accent wil dep je de applicator op het volste deel van je lippen en werk je het product vervolgens met je vingertoppen uit naar de mondhoeken. Ga je liever all the way? Dan breng je de metallic tint aan over de gehele mond voor een full metallic lip. Kleur 201 is een warm roze met veel gouden metallic deeltjes. 


Nog een stap verder? Breng dan een laagje Artist Plexi Gloss over de metallic laag aan voor een look die omschreven wordt als gesmolten metaal. Beetje te heftig voor mij persoonlijk maar je maakt wel een statement. En met de feestdagen kan en mag het allemaal. Deze lipfluid brengt makkelijk aan en eenmaal droog blijft hij lang, heel erg lang zitten. Je hebt een stevige maar milde remover nodig om dit product weer te verwijderen zoals een 2 fasen oogmake-up remover of de Dermalogica precleanse balm.


Iconisch fotomodel Iman merkte in de praktijk te vaak dat er te weinig goede make-up was voor vrouwen met een donkere huidskleur en wat doe je dan als powervrouw zijnde? Juist, je begint je eigen make-up merk om aan die vraag te kunnen voldoen. Het resultaat is een make-up lijn van kwalitatief hoogstaande make-up in tinten die goed tot hun recht komen op de donkere huid.


IMAN Perfect Eye shadow pencil Seduction is een eyeshadow in potloodvorm en meteen een mooi voorbeeld van hoe mooi de IMAN make-up is. Het potlood is romig van textuur maar geeft toch een behoorlijke dosis kleur af, is goed te vervagen en blijft heel goed zitten. Seduction is een mooie dieppaarse tint met een hele mooie schittering.

Daarom is dit potlood niet alleen heel erg geschikt om solo te dragen maar ook als basis voor je make-up look. Erg handig voor een snelle smokey eye, omrand je ogen met het potlood, vaag het uit met je vingertoppen of een blenderpenseel. Breng daarna een lichte tint oogschaduw aan op het bovenste ooglid en laat ze mooi in elkaar overlopen, voilà!


Make-Up Studio Colour Pigments Copper is een sterk gepigmenteerd glinsterend poeder voor op de oogleden (al is het ook leuk om een vleugje op het volle deel van de mond aan te brengen zodat de kleur van je oogmake-up terugkomt op de mond). Het poeder kan je solo gebruiken maar ik vind het fijner om met een basis te werken als ik losse pigmentpoeder gebruik. De Durable eyeshadow mousse van Make-Up Studio is een heel erg fijn product als basis voor je ooglook maar voor de swatch heb ik het oogschaduwpotlood van IMAN gebruikt.

L-R Iman Secuction topped with copper pigment, Make Up Studio copper pigment, Make up for ever matte artist 201, Iman eyeshadow Seduction solo

Het combineren van de paarse crème oogschaduw en koperkleurige pigment was niet echt een voor de hand liggende keuze maar ik vind eigenlijk dat de kleur die je krijgt door die twee te mengen echt heel erg mooi is. Het pigment kan je gebruiken voor accenten (met een eyeliner penseel een klein stipje langs je binnenste ooghoek) maar ook volledig over het ooglid aanbrengen voor een sprankelende blik. Wat is spelen met make-up toch een leuke bezigheid.

OPI Luzerne-tainly look marvelous swatch

Als een metallic make-up je te heavy is of je zo enthousiast bent over je metallic look dan is een metallic nagellak een mooie finishing touch of subtiel vleugje metallic. Een geheel matte make-up zonder glans laat een metallic nagel er natuurlijk wel heel erg uitspringen. OPI nagellak Lucerne-tainly look marvelous is een grijze metallic met hele fijne glinsterende deeltjes, voor de foto heb ik  twee dunne laagjes lak aangebracht.

Al dit moois en veel meer shop je bij de filialen van Planet Parfum en via de Planet Parfum webshop. Dat is trouwens niet helemaal waar, Make Up For Ever shop je exclusief via de webshop.