zondag 19 november 2017

Trind Winter in New Dehli deel 2


Na de drie koele tinten uit de herfst/wintercollectie van Trind is het tijd voor de drie warme tinten Spicy Saffron, Pink Chai en Taj Mahal Sunset.
Spicy Saffron CC243 is een bijzondere diepgele tint, nu ik er zo over nadenk heb ik nog een lak met de naam Saffron in mijn verzameling, een exemplaar van Kure Bazaar. Zal ik ze eens vergelijken? De Spicy Saffron van Trind is een mooie warme herfsttint die vernoemd is naar de bijzondere specerij saffraan maar mij doet het vooral denken aan de kleuren van de blaadjes in het bos.


De Saffron van Trind is een mooie warme okergele tint, een nagellak liefhebbend buurmeisje (ik lak af en toe haar nagels) noemde het al liefdevol 'caramel' en dat was ook een hele juiste observatie want daar doet het eigenlijk ook een beetje aan denken... Caramel op je nagels, stylish en zonder calorieën!


Spicy Saffron lakt probleemloos en vlot, droogt snel en laat een mooie glanzende finish achter op de nagel, what's not to love here? De kleur is misschien niet alledaags maar hoe langer ik hem draag hoe mooier ik hem ga vinden.

Trind fall/winter Spicy Saffron CC243

Chai is een drank uit India die gemaakt wordt van dezelfde theebladeren als groene thee maar met een hele andere, bijzonder romige smaak. Sommige dingen in het leven snap ik niet en Chai is daar één van. Wellicht is het meer iets voor theedrinkers die ook van melk in de thee houden maar mij kan het echt niet bekoren.

De nagellak Pink Chai CC244 is een heel ander verhaal. De tint laat zich het best omschrijven als oudroze en dat vind ik zo'n misleidend woord, ik zou het eerder vintage fuchsia of klassiek bessenroze noemen, dit is gewoon een hele mooie rijke roze tint. Zachter dan het felle fuchsia maar minstens even glam.

Pink Chai CC244

Ik vond deze kleur al heel erg mooi maar toen de kleur opdroogde werd ik helemaal aangenaam verrast, deze lak heeft een satijnmatte finish! Ik denk dat dit, samen met de smaragdgroene lak mijn favorietje uit de collectie is. Wat een heerlijk lakje om te lakken en wat een mooie kleur.


De laatste lak uit deze collectie is een traditionele dieprode tint. Taj Mahal Sunset CC245 heeft zijn naam te danken aan de rode gloed die over de Taj Mahal valt bij zonsondergang. Maar deze rode kleur zie je ook veel terug in de Indiase sari's en natuurlijk de bindhi. Deze rode stip wordt door Hindoevrouwen tussen hun wenkbrauwen gedragen en staat symbool voor het spirituele derde oog.


Op de Close-up lijkt de kleur iets feller dan hij in werkelijkheid is, ik denk door het felle zonlicht. Op onderstaande foto zie je de kleur zoals ze in het echt is, een warme, dieprode tint. Ook deze lak werkte superfijn, het wordt een beetje saai misschien maar lakken met Trind is gewoon een feestje, de formules zijn bijna altijd pure perfectie en ik ben dol op het lange handvat aan het penseeltje waardoor je echt heel erg fijn kan lakken.


De Trind website is hét adres voor de officiële Trind webshop en info over alle producten en verkooppunte. Trind heeft trouwens ook een leuke facebook site die je op de hoogte houdt van alle nieuwtjes.