woensdag 15 november 2017

Lancôme La Vie est Belle L'éclat


La Vie est Belle is een parfum dat op meerdere fronten uniek te noemen is. De bijzondere flacon heeft de vorm van een glimlach, de geur zelf is een unieke compositie die ook nog eens urenlang op de huid blijft hangen (iets wat ook steeds minder vanzelfsprekend is) en voor de prachtige campagne vroeg Lancôme niemand minder dan Julia Roberts.


De parfumeurs die de oorspronkelijke geur ontwikkelden kregen van Lancôme de opdracht om het parfum in een ander licht te zetten. Letterlijk en figuurlijk want La Vie est Belle L'éclat is opgedragen aan het geluk dat zich verspreid zoals licht dat eindeloos weerspiegeld wordt. Het nieuwe eau de parfum heeft veel raakvlakken met de originele geur maar L'éclat is frisser en sprankelender door de toevoeging van oranjebloesem.


Oranjebloesem is een enorm veelzijdige bloem voor parfumeurs, de tere witte bloemen verspreiden een geur die zowel sensueel en verleidelijk als onschuldig en delicaat is. Het was voor de parfumeurs een interessante zoektocht om een fris en stralend facet aan La Vie est Belle toe te voegen zonder de vrouwelijkheid en sensualiteit uit het oog te verliezen.

Uiteindelijk werd La Vie est Belle L'éclat een sprankelende compositie van frisse bergamot en mandarijn, absolue van oranjebloesem en Sambac jasmijn, fresia, iris, vanille extract, sandelhout en patchouli. Het voor de geur kenmerkende gourmandakkoord wordt zonniger door de vanille, denk aan een luchtig maar onweerstaanbaar dessert.


Bij de eerste kennismaking dacht ik direct aan het origineel maar toch is het niet exact dezelfde geur. Het zijn slechts nuances maar waar bij het origineel het gourmand akkoord op mijn huid naar voren komt kan ik bij L'éclat toch duidelijk de zachtere kant van deze geur waarnemen. De oranjebloesem zorgt echt voor een heel andere beleving van deze mooie moderne klassieker. Meestal ben ik niet zo positief over talloze varianten op bestaande geuren omdat ze niet veel toevoegen aan de bestaande geuren maar La Vie est Belle L'éclat vind ik toch een mooie aanwinst in het assortiment van parfums Lancôme.

Lancôme ambassadrice Julia Roberts draagt voor de campagne van deze sprankelende variant op de klassieke La Vie est Belle een japon bezaaid met glinsterende kristallen. Ook de flacon kreeg een make-over. De vorm van de flacon bleef maar door alle facetten lijkt de flacon wel een caleidoscoop. Een uniek staaltje vakmanschap waarmee één van de mooiste flacons uit de parfumerie er ineens een beeldschoon zusje bij heeft gekregen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)