maandag 9 oktober 2017

Filorga Scrub & Mask review


Producten die tijd besparen zijn in mijn drukke dag meer dan welkom, Filorga combineerde een masker dat de huid voorziet van zuurstof met een exfoliërende scrub waardoor je huid er binnen een kwartier als 'nieuw' uitziet.

Je brengt het masker aan op een droge huid, vervolgens masseer je de exfoliërende korreltjes even voorzichtig over het huidoppervlak. Dan volgt er een proces wat op de verpakking als volgt wordt omschreven: Een enzym, dat het embryonale groeiproces imiteert, de vervelling stimuleert voor een algeheel nieuwe huid effect. Nu link ik een embryonaal groeiproces niet direct aan vervelling maar het zal wel een wetenschappelijk dingetje zijn of een marketing tructje, hoe dan ook, je huid wordt geëxfolieerd door de korrels die de oude huidlaag eraf polijsten en een enzym dat ervoor zorgt dat de bovenste laag sneller vervelt.

Als er dan een nieuw huidje tevoorschijn komt dan gaat de volgende fase in werking, het masker veranderd in een actief schuim die de celvernieuwing stimuleert. Het schuim bevat daarnaast ook microzuurstofbelletjes die de 'verstikte' huid weer helpen ademen. Zodra de belletjes zijn verdwenen heeft het schuim zijn werk gedaan en kan je het masker afspoelen.Het resultaat dat dit masker beloofd is een stralende, frisse huid met een verfijnde structuur en poriën.


Het masker is verpakt in een strak vormgegeven spierwitte flacon. De verpakking is wel heel erg fijn, je moet op de dop duwen waardoor het product uit de flacon komt. Op deze wijze komt het product niet in aanraking met zuurstof of mogelijke bacteriën op je vingers.

Nog even in het kort de gebruiksaanwijzing:
1) Breng een dikke laag aan op de droge huid.
2) masseer het product met draaiende beweging een minuut lang voorzichtig in.
3) Laat het masker intrekken, als het goed is zie je kleine belletjes tevoorschijn komen.
4) Spoel het masker af als de belletjes verdwenen zijn, dit duurt ongeveer 10 minuutjes.

Goed, aan de slag dan maar...Net uit de flacon ziet het product eruit als een gemiddelde scrub met een frisse gel-achtige textuur. De korrels hebben een fijn formaat, ze zijn goed voelbaar maar ook weer niet te ruw (ik moet altijd een beetje uitkijken bij een scrub, het is bij mij meestal meer zandstralen ik werk ongemerkt nogal snel met een harde hand...). De geltextuur zorgt ervoor dat het product prettig over de huid aanbrengt en zich goed laat inmasseren. Het product heeft dezelfde 'groene' plantaardige geur als de andere Filorga producten die ik tot nu toe gebruikt heb. Voorheen stoorde ik mij hier niet zo aan maar ik geef eigenlijk steeds meer de voorkeur aan ongeparfumeerde producten. Als je hier niet mee zit dan is het een fijn fris geurtje.


Ik bracht een royale laag aan op een net gereinigde huid en masseerde het heel lichtjes in want ik heb een vrij gevoelige huid. Wat er toen gebeurde is lastig te omschrijven maar ik ga een poging wagen. Het masker begon direct na het inmasseren lichtjes te schuimen, wat zachtjes kriebelde op mijn gezicht. 


Na een paar minuten ging het subtiele schuimen over in serieus bruisen en het leek een beetje alsof het masker van mijn gezicht af 'smolt' terwijl het gewoon op zijn plek bleef zitten.
Grappig is dat het masker eerst klaar was met schuimen op mijn voorhoofd, daarna volgde de linkerwang terwijl rechts nog volop aan het bruisen was.


Tegen het einde begon ik mij erg aan het gekriebel te irriteren dus heb het product iets eerder van de ene wang verwijderd dan de bedoeling is. Het afspoelen gaat iets makkelijker met een warme doek of een speciaal doekje zoals de Dermalogica Sponge cloth, Kanebo Sensai Sponge chief, Annayaké Make-up remover sponge of gewoon een washandje met warm water. 

Na het verwijderen van het masker voelde mijn huid niet zachter maar zag er wel minder dof en vermoeid uit (paar drukke nachten met een rusteloze dreumes). Ook voelde mijn huid wat gladder. Ik weet nu niet zo goed wat ik van dit masker moet vinden, qua effect doet het wel wat maar dan moet ik dat vervelende gekriebel voor lief nemen en dat vond ik persoonlijk echt een minpuntje. Misschien moet ik het nog eens proberen als ik wat beter geslapen heb en een minder kort lontje heb. 

Filorga is exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL, hieronder zie je mij met het masker dat nog deels aan het schuimen is.