maandag 14 augustus 2017

Zon, zee & shampoo



De fijnste manier om een luie dag aan het strand af te sluiten is toch wel met een lekkere frisse douche, een verzorgende en lekker zomers ruikende shampoo maakt het geluksmomentje voor mij helemaal compleet.

De felle zon is heerlijk maar net als je huid kan ook je haar flink beschadigen van teveel zonlicht, een verzorging met speciale verzorgende bestanddelen en een UV filter kan veel schade voorkomen. Het zou zonde zijn om aan het eind van de zomer de schaar in je onherstelbaar beschadigde lokken te moeten zetten en een speciale aftersun shampoo is een goede eerste stap om dat te tegen te gaan. De meeste salonmerken en ook sommige cosmeticamerken die je in de parfumerie shopt hebben een speciale lijn van haarverzorging die je haar beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht en eventuele bijkomende schade van het zoute zeewater en chloor in zwembaden.

De shampoo's zorgen ervoor dat je haar na een dagje aan het strand weer lekker schoon, glanzend en soepel is en het schone haar is meteen een goede basis voor een verzorgend of beschermend product zoals een herstellend masker of een beschermende spray. Ik heb een paar fijne shampoo's voor je op een rijtje gezet, je kapper of de verkoopster in de parfumerie kan je meer vertellen over de andere fijne producten uit deze verzorgingslijnen.


L'Oréal Professionnel Solar Sublime shampoo ruikt heerlijk naar sappige perzik en nectarine en deze romige witte shampoo heeft een parelmoerglans die je haar heel mooi laat glanzen en heerlijk schoon en zacht laat aanvoelen. Bovendien bevat deze shampoo een UV filter en verwijdert ook zout en chloor uit het haar.

Collistar heeft niet alleen fijne producten voor in het zonnetje, ook de aftersun producten zijn echte aanraders. Wat dacht je van een after-sun lotion die je aanbrengt onder de douche, een speciale douchegel die na een dagje zonnen alle zand en zout verwijderd of een fijne  crèmeshampoo voor na een dagje zon? De romige After-sun rebalancing cream shampoo hydrateert, reinigt en geeft weer glans aan je haar.

De perzikkleurige geltextuur van de Solar Hair & body shampoo van System professional heeft aangename frisse zonnige geur en is geschikt voor je lijf en je haar. Dat scheelt weer ruimte dus, dit is een fijne milde shampoo voor elke dag die toch krachtig genoeg is om waterproof SPF producten van de huid te verwijderen.


Voor gekleurd haar zijn de shampoo van Redken en Kérastase heel erg fijn, beide bevatten ze bestanddelen die de kleur van je haar beschermen en verlevendigen zodat je ook na een paar dagen zon, zee en strand nog van je mooie highlights of kleur kan genieten.

De Color extend sun after-sun shampoo van Redken is verrijkt met een UV filter, voedende mango olie en ceramiden die het haar sterk houden, ook na blootstelling aan zon, zee en zwembadwater. Deze romige shampoo heeft een hele zomerse geur die mij een beetje doet denken aan de ultieme zomergeur: Jil Sander Sun.

Kérastase geeft haar shampoo's de naam Bain en ook Le Bain Après Soleil van Kérastase Soleil is een heerlijk reinigend 'bad' voor je haar. De vloeibare gel (even voorzichtig met de flacon anders komt er veel te veel uit) maakt het haar grondig schoon en herstelt waar nodig. Een hele fijne niet verzwarende shampoo voor mooi luchtig zomerhaar.

Phyto Plage Shampooing Réhydratant is de enige in een tube, Phyto heeft deze tube gevuld met heerlijke plantaardige bestanddelen die je haar én je lijf ontdoen van zout, chloor en zand. Calendula kalmeert en bamboe extract verzacht. Met deze zachte haar-en bodyshampoo waan je je echt op een tropisch eiland, deze shampoo geurt heerlijk naar exotische Tiarébloemen.

Mijn haar komt de zomer wel door denk ik zo... en als er iets in de flacons blijft zitten bewaar ik ze voor sombere koude herfst en winterdagen, dan schijnt de zomerzon nog even in mijn badkamer.