dinsdag 18 juli 2017

Lancaster Sun Sport


Lancaster roept alle zonliefhebbers op om deze zomer vooral lekker in beweging te blijven en met de Sun Sport producten van Lancaster hoef je je geen zorgen te maken over de schadelijke invloeden van de zon tijdens je activiteiten in de buitenlucht.

Actief zijn in de buitenlucht is heerlijk maar vaak is het lastig te combineren met een goede bescherming tegen het zonnetje. Crèmes en lotions zijn te vet en lijken na een beetje inspanning of transpiratie al van de huid af te smelten. Lancaster introduceerde in 2009 het eerste Sun Sport product, een onzichtbare beschermende spray die ultralicht aanvoelde op de huid. In 2013 werden de infrarood technologie en Wet Skin Technology aan de formule toegevoegd waardoor je de beschermende producten zelfs op een vochtige huid kon aanbrengen. Dit jaar heeft de formule weer een upgrade gekregen, als je je harder inspant zal je je toch fris blijven voelen én je huid blijft goed beschermt.

Door de Full light technology ben je beschermt tegen het volledige zonspectrum, dus niet alleen UVA en UVB stralen maar ook zichtbaar licht en infrarood. De frisse Sun Sport producten laten de temperatuur van het huidoppervlak direct met ongeveer 10°C dalen voor een momentje van verkoeling. Ook een vleugje menthol zorgt voor verfrissing, de formules zijn daarnaast vrij van olie en alcohol, voelen niet plakkerig aan en laten geen witte waas achter op de huid. Het Tan activator complex zorgt ervoor dat het bruiningsproces in de huid versnelt waardoor je sneller bruint en je je huid dus minder bloot hoeft te stellen aan de zon voor een prachtig zongebruind tintje.


Goed, dat belooft dus heel wat als je alles bij elkaar bekijkt, de speciale structuur van polymeren legt een onzichtbaar filmpje op de huid wat verkoelend werkt als je veel beweegt en ook nog eens heel erg goed bestand is tegen water én dit laagje kan je zelfs aanbrengen als je huid vochtig is. Lancaster is wat mij betreft toch wel het meest innovatieve merk wat suncare betreft, het is een behoorlijke prestatie dat ze al die eigenschappen in deze productlijn hebben kunnen verwerken.

Wat kan je nu precies terugvinden in de schappen van de parfumerie? De Sun Sport lijn bestaat uit vier producten, twee sprays, een face stick en een gel voor het gezicht. De Face stick zones sensibles SPF30 is geschikt voor de gevoelige zones van het geicht zoals lippen en de oogcontour. Maar met deze stick bescherm je ook in een handomdraai de zones van je gezicht die het snelst verbranden zoals je neus, oren en jukbeenderen.

De Cooling invisible body mist voor het lichaam is verkrijgbaar in een SPF 50, 30 en 15. Zoals de naam al doet vermoeden vormt de spray een onzichtbaar beschermlaagje op de huid dat er naast de eerder genoemde voordelen ook voor zorgt dat zout en zandkorreltjes niet aan de huid plakken. Een soortgelijk product is er ook voor het gezicht, deze ongeparfumeerde Invisble face mist SPF30 zorgt direct voor een verfrissend effect. Vind je een spray niet prettig? Dan is er ook een Invisible Face gel SPF 30, een transparante, niet plakkerige gel met een matte finish.

Ik persoonlijk ben niet zo van de sprays (met uitzondering van de Oil Free Spray van Lancaster Sun Beauty maar die zonnelotion spray ik in mijn hand waarna ik hem over mijn huid verdeel) maar de Sun Sport Invisible Face gel en de Stick lijken mij erg fijn omdat ik het hele jaar door toch stevig wandel, die mooie compacte stick kan dan gewoon mee. Toch maar even naar de parfumerie dan voor een verse lading beschermingsproducten van Lancaster.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)