zondag 28 mei 2017

Sensual scents for long summer nights

Roger & Gallet, Hugo Boss & Annayaké 

Na een paar extreem warme dagen kan een onweersbui wel goed doen, hopelijk zorgen de lichtflitsen en donder weer voor een frissere atmosfeer. Op die snikhete dagen grijp ik toch snel naar een lekkere frisse geur die ik tegen de avond opnieuw aanbreng als aangename verfrissing. Op dagen dat het gewoon lekker zomers warm is zonder dat het meteen klam en benauwd is mag ik graag een bloemige, tikje zwoele geur dragen, deze drie parfums zijn heel erg geschikt voor mooie warme avonden. Niet te zwaar maar wel lekker vrouwelijk en een tikje sensueel.

Boss Ma Vie pour Femme Florale is een elegante, niet te zoete bloemencompositie met een vleugje glamour en sensualiteit door de basis van cederhout, amber en sandelhout. Frisse cactusbloem opent deze bloemige geur waarna jasmijn, roos, rozenknopjes en freesia zorgen voor een vrouwlijke maar elegante indruk. De geur is ingetogen genoeg voor kantoor maar ook zeker geschikt voor datenight. Een mooie variant op de klassieke Ma Vie, Florale doet haar naam eer aan. 

Gingembre Rouge Intense is een zogenaamde 'Oriental Vanilla', een geur met een Oriëntaalse touch. Roze peper, kruiden, gemberbloemen, iris, ceder, patchouli en tolu balsem vormen samen een sensuele geur met pit. Maar geheel volgens het principe van Roger & Gallet is deze geur niet zwaar en overheersend wat je wel snel zou denken bij deze geurnoten. Gingembre Rouge intense is een niet alledaagse geur, lekker eigenzinnig door de kruiden en peper en toch heeft de geur iets luchtigs over zich.


Nog een geur met patchouli die niet tussen de standaard patchouli limonade siroopjes thuishoort is Annayake Tomo her. Hoewel de patchouli duidelijk waarneembaar is onderscheid Tomo her zich door de fruitige topnoten van lychee, zwarte bes en bergamot, het hart van roos, jasmijn en zwarte thee en de basis van patchouli, muskus, tonkaboon, iris en vanille. Het eindresultaat is een bijzondere geur die ik zou omschrijven als levendig, glamourous en modern, een frisse opening, een weelderig bloemenhart en een sensuele dry down. Een bijzonder parfum dat je gewoon geprobeerd moet hebben. 

Hugo Boss is verkrijgbaar bij alle parfumeriezaken, Roger & Gallet bij Ici Paris XL en Annayaké bij parfumerie Douglas. Nu maar hopen op veel mooie zwoele zomeravonden en anders draag ik ze gewoon en denk ik de zonsondergang en avonden buiten er wel bij, zelfs bij regen of een hevige onweersbui.