vrijdag 7 april 2017

La Roche Posay Lipikar & baby

La Roche Posay Lipikar & baby
Sinds ik mama ben is La Roche Posay niet meer weg te denken uit mijn badkamer, niet elke verzorging is geschikt voor de tere babyhuid die om een speciale behandeling vraagt. De babyhuid is van nature enorm zacht en heeft een bijzonder sterk herstellend vermogen, maar een babyhuid heeft de neiging om snel uit te drogen, zeker na teveel badjes of irriterende invloeden van buitenaf. De huidbarrière van baby's is nog niet helemaal af en gewone zeep, kalkhoudend water en de inhoud van een volle luier kunnen voor problemen zorgen. 

Wel 10 tot 15% van alle baby's krijgt er 3 tot 6 maanden na de geboorte mee te maken: atopische dermatitis, een eczeem die zorgt voor droge ruwe plekjes op de huid die in het ergste geval ook nog jeuken. De Lipikar Baume AP+ is een rijke maar goed smeerbare balsem zonder parabenen die irritatie en jeuk direct kalmeert en de huidbarrière versterkt en de huid beschermt tegen uitdrogen. 

Doorkomende tandjes hebben meerdere vervelende bijwerkingen voor mijn kleine meid, ik merk het aan de ineens weer dunne zurige ontlasting en eczeem op haar lijfje. Tijdens die periode zorg ik dat ze wat minder vaak in bad gaat (desnoods alleen even staand de onderkant afspoelen) en ik wat vaker smeer met de Baume AP+. Ik kan duidelijk verschil zien, de huid is minder droog, het aantal ruwe plekjes neemt af en ook de roodheid is minder hevig. 


De huid reinigen moet natuurlijk ook op milde wijze gebeuren, de Lipikar Huile lavante is een wasolie in gelvorm zonder zeep en parabenen. Deze wasgel voor in bad of onder de douche vermindert de effecten van hard kalkhoudend water en herstelt de huidbarrière terwijl het ook de lipiden productie bevordert (lipiden zijn de huideigen vetstoffen die de huid soepel houden). De Huile lavante heeft een licht bloemige geur en een milde samenstelling. Zelf gebruik ik al een tijdje de Gel lavant, ook een hele milde reiniger die mijn tot droog neigende huid ook respecteert en niet uitdroogt.

De Cicaplast baume B5 is een bijzondere troubleshooter die voor meerdere probleempjes ingezet kan worden. Zo beschikt deze balsem over herstellende, kalmerende en voedende antibacteriële eigenschappen en is zeer geschikt om irritaties, roodheden en wondjes te verzachten. Ik had onlangs heel erg woest het huis schoongemaakt en ik ben geen fan van handschoenen, dat heb ik geweten want mijn handen zaten vol pijnlijke kloofjes en droge plekken van al dat hete water en (bio) allesreiniger. Een handcrème deed onvoldoende dus heb ik mijn handen maar met de Cicaplast Baume B5 ingesmeerd, het voelde echt alsof er een laagje op de huid lag en de volgende dag waren de pijnlijke plekken echt al een flink stuk minder.

De Cicaplast Baume B5 mag je ook gebruiken als de baby een wondje of iritatie heeft (ideaal om in de tas te hebben nu ze loopt en eerdaags met blote beentjes naar buiten gaat....vorige week had ze bij opa en oma in de tuin al een kleine val gemaakt met een klein schaafwondje als gevolg) maar de Cicaplast mag ook als balsem voor geïrriteerde billetjes gebruikt worden.


La Roche Posay heeft dus verschillende fijne oplossingen en producten voor mama's en baby en terwijl ik dit typ schiet mij nog een idee te binnen. Ik gebruik geen kant en klare billendoekjes omdat die vaak vol parfum en irriterende stoffen kunnen zitten, ik gebruik speciale wasbare doekjes (gewoon met de handdoeken meewassen op 60 graden) en het Thermaal water van La Roche Posay kan dan perfect gebruikt worden om de billetjes en het doekje te bevochtigen, zelfs onderweg!

Check ook zeker het nieuwe online platform op de website van La Roche Posay. Hier worden diverse zaken rond de babyhuid besproken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)