woensdag 19 april 2017

Biotherm Waterlover suncare
Voor mij is het niet meer dan vanzelfsprekend om mijn huid goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van die heerlijke warme zon. Ik probeer erop te letten dat er niet teveel chemische rommel in de producten zit voor mijn eigen welzijn en dat van mijn gezin maar ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan dat er ook veel zonverzorging in het zeewater terechtkomt met alle gevolgen van dien!

De nieuwe Biotherm zonnemelk Waterlover is een product dat het leven in zee respecteert en deze milieuvriendelijke formule is niet alleen zacht voor het water en al het leven in het water maar ook voor je huid zonder dat dat nadelig is voor de effectiviteit van de bescherming. Biotherm is maar liefst 7 jaar bezig geweest met het ontwikkelen van deze producten want het merk zet zich vol passie in voor de bescherming van de zee. Zonverzorging met chemische filters zijn slecht voor het ecosysteem en ook niet heel erg goed voor ons als mens, minerale filters hebben een kleinere ecologische impact maar zijn vaak minder goed smeerbaar en laten een witte waas achter op de huid. Biotherm is erin geslaagd om een comfortabele formule te ontwikkelen met zo min mogelijk impact op het zeeleven.


In 2012 startte Biotherm met het water lovers programma en heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van cosmetica zonder mircobolletjes, het verminderen van de impact van de verpakkingen op het milieu en nu dus met de nieuwe verpakking met eco-certificaat voor de zonneproducten. Goed bezig dus!

De producten zijn geschikt voor het hele gezin en verkrijgbaar met een SPF 15, 30 en 50. De basisformule is voor 96% biologisch afbreekbaar en voor de nieuwe flacons werd 14% minder plastic gebruikt dan voorheen, uiteraard gaan lege verpakkingen in de speciale plastic afvalbakken of zakken zodat ze volledig gerecycled kunnen worden. De niet vette textuur brengt makkelijk aan en is verrijkt met vitamine E, herstellend en kalmerend plankton en het mexoblue complex, een combinatie van UVA en UVB filters voor optimale bescherming van de huid en het zeewater.

De shoot vond plaats in een (hoe kan het ook anders) prachtige lagunezee en dat leverde hele mooie foto's op, het is toch belangrijk dat we kunnen blijven genieten van al dat mooie waterleven, nu en in de verre toekomst. Fijn dat er cosmeticamerken zijn die daarin een beetje helpen. Biotherm is verkrijgbaar bij de parfumerie.