dinsdag 28 februari 2017

favorieten skincare 2016

favoriete huidverzorging 2016


Zullen we nog één keertje terugkijken naar 2016? Daarna is het tijd om vooruit te kijken naar al het moois voor de lente en zomer van 2017 maar ik wil toch nog graag even mijn skincare favorieten met je delen. Toeval wil dat Clarins de Désaltérante ofwel Hydra Quench producten in een nieuwe outfit heeft gestoken dus die laat ik je binnenkort zien. De Hydra Quench producten zijn gericht op het herstellen van de vochtbalans in de huid en deze crèmes hebben mijn huid al vaak moeten redden. 


De Hydra Quench lijn gaat al heel wat jaartjes mee en het serum is wel een beetje het paradepaardje maar afgelopen herfst/winter heb ik het eens anders aangepakt. Mijn gebruikelijke routine bestond uit een laagje serum onder de crème maar nu heb ik de Repair booster gebruikt, een intensief verzorgend serum dat je mengt met je verzorging waardoor dat een extra boost krijgt. Met de handige druppelflacon is dat mengen geen rommelig gedoe maar een fluitje van een cent.

 Een paar druppels repair booster met hun kalmerende voedende werking geven de Hydra Quench net dat beetje extra dat mijn huid nodig heeft op koude gure dagen. Ik meng de booster zelfs met mijn handcrème als mijn handen erg droog dreigen te worden. De cream melt variant van Hydra Quench is een lekker luchtige crème die fris maar toch heel comfortabel aanvoelt, heel fijn als je net als ik wel een droge huid hebt maar liever niet te volle crèmes smeert.

Mijn badkamer begint een beetje op een Dermalogica salon te lijken maar zo vreemd is dat niet want bijna elk product dat ik probeer krijgt een vaste plek in mijn verzorgingsritueel. De Special Cleansing gel gebruik ik altijd s'morgens.Deze zeepvrije schuimende gel laat de huidbarrière intact maar zorgt voor een frisse schone huid. Als de temperatuur zakt en de kachel binnen brand dan schakel ik over op de Essential cleansing solution, een rijke romige cleanser die je ook met water moet verwijderen maar die meer verzorgend is dan de cleansing gel. 

Dermalogica reiniging is ook verkrijgbaar in handige travel sizes, vooral de toners zijn heel fijn om in je handtas mee te nemen voor instant verfrissing of voor een kalmerende boost voor je huid. De kalmerende Ultra calming mist is ook heel fijn voor mee op vakantie, eigenlijk is het een musthave, of je nu naar de koude sneeuw of warme zon vertrekt, deze SOS spray kalmeert en hydrateert. 


De Babor Hy-öl en bijpassende base zijn ook een regelmatig terugkerend onderdeel van mijn reinigingsroutine. Ik gebruik dit bijzondere systeem s'avonds om op milde wijze vuil en make-up te verwijderen. De combinatie van een olie en een kruidenelixir werkt heel doeltreffend maar is heel zacht voor je huid. De phytoactive base is een elixir voor elk huidtype maar als mijn huid gevoeliger wordt dan schakel ik over op de phytoactive sensitive. De kruiden in deze reinigende emulsie kalmeren en versterken de huid.

Filorga Optim-eyes lotion, remover verzorging en serum inéén is een praktische en snelle oplossing waarmee je heel vlot je oogmake-up verwijdert en met een dreumes in huis is elke tijdswinst mooi meegenomen. Oogcrème aanbrengen schiet er wel eens bij in dus ik ben heel erg blij met dit product, mijn ogen zijn snel schoon en als ik dan geen oogverzorging aanbreng voel ik me niet zo heel erg schuldig. 

Dermalogica en Babor shop je bij de schoonheidsspecialiste of via de officiële webshops. Filorga en Clarins shop je bij de parfumerie, Clarins vind je bij vrijwel alle parfumeriezaken en Filorga exclusief bij ICI Paris XL. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)