woensdag 28 september 2016

Fresh and light autumn Moisturizers

Fresh and light autumn Moisturizers 

Ik ging er gewoon al vanuit dat we een hele zachte herfst krijgen met nog volop zon en af en toe een nachtelijke regenbui. En een zacht klimaat vraagt om een lekkere frisse moisturizer. De romige volle producten laat ik nog even voor wat ze zijn die mogen hopelijk pas eind Oktober uit de kast gehaald worden zodat we nog even lekker van dit zonnige herfstweer mogen genieten. Maar als je een vette huid hebt zijn deze moisturizers natuurlijk het hele jaar door een heel goed idee.


De Dermalogica Active moist is een lichtgewicht olievrije moisturizer die geschikt is voor de gecombineerde tot vette huid. Zijde aminozuren en citroen en komkommer hydrateren de huid en verfijnen de poriën. Deze moisturizer is vrij van synthetische geur-en kleurstoffen en ik gebruik deze in combinatie met de hydrating booster omdat mijn droge huid toch wel wat extra vocht nodig heeft maar liefst in een luchtige vorm. Deze moisturizer word snel door de huid opgenomen en geeft comfort zonder zwaar aan te voelen.

Nog een echte dorstlesser is de Hydraphase intense van La Roche-Posay op basis van het mineraalrijke thermaal water van de bronnen uit La Roche-Posay. Dit water heeft een kalmerende verzachtende werking op de huid dus ook een gevoelig huidje heeft baat bij deze luchtige moisturizer. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor de nodige hydratatie.


Ik ben al jaren fan van het Hydra Quench ofwel Désaltérante gamma van Clarins en ook deze nieuwkomer valt bij mij goed in de smaak. Deze moisturizer voelt aan als een luchtige lotion maar geeft zoveel comfort dat je het idee hebt een rijke crème te gebruiken. Deze hydraterende verzorging bevat witte thee voor een dosis antioxidanten en katafray en kruidenextracten uit de alpen. De laatste twee planten groeien onder barre omstandigheden en zijn echte krachtpatsers wat vocht vasthouden betreft dus daarmee zit je wel goed.

Qua luchtigheid zijn deze drie producten heel erg gelijkwaardig, op onderstaande foto zie je van boven naar beneden: Clarins, La Roche-Posay en Dermalogica. De Active moist van Dermalogica heeft een kruidige geur en trekt het beste in, de La-Roche heeft een frisse geur en de Clarins een plantaardige geur die ik herken van andere Hydra Quench producten. Na het aanbrengen van elk van deze moisturizers voelt mijn huid gehydrateerd en verzorgt maar niet vettig aan. Ook ga ik gedurende de dag niet glimmen maar blijft de huid er stralend uitzien.

L-R Clarins, La Roche-Posay & Dermalogica

Alledrie superfijne smeerseltjes voor een huid die behoefte heeft aan extra hydratatie maar niet in een te volle vorm. Clarins shop je bij de parfumerie, La-Roche Posay bij de apotheek en Dermalogica bij de schoonheidsspecialiste of speciale concept stores in Nederland en België.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)