vrijdag 29 januari 2016

Environ B Active

Environ B Active 

De feestdagen kunnen zo hun sporen op je gezicht achterlaten, laat naar bed, veel en vet eten, alcohol en sigarettenrook kunnen de huid onrustig maken en zorgen voor onzuiverheden. Die zie je dan niet meteen terug maar in Januari wil mijn huid nogal eens opstandig zijn al komt het bij mij dit jaar waarschijnlijk eerder door de zwangerschapshormonen.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik uit paniek al producten had ingeslagen om een mogelijk onzuivere huid op de juiste wijze te kalmeren maar gelukkig viel het allemaal best wel mee. Maar overbodig waren deze producten zeker niet want met twee pubers in huis waren deze producten zeker geen overbodige luxe, al moet ik ook daarbij vermelden dat die twee enorm veel geluk hebben wat de acnéloterij betreft. Het gaat meestal niet verder dan een paar incidentele puistjes.

Environ zet de krachtpatser vitamine A niet alleen in voor de strijd tegen huidveroudering door de zon maar vitamine A is ook heel erg heilzaam voor een onzuivere probleemhuid. Onzuiverheden zijn niet alleen een probleem dat tijdens de pubertijd voorkomt, onder andere hormonale schommelingen (de overgang...alsof dat nog niet ongemakkelijk genoeg is), stress en milieufactoren kunnen zorgen voor ontstekingen aan het huidoppervlak terwijl je misschien ook al druk bezig bent om fijne lijntjes en rimpeltjes te bestrijden.


Voor deze huidjes ontwikkelde Environ het B-Active programma, een productlijn die Vitamine A combineert met salicylzuur (maakt poriën vrij waardoor er geen verstoppingen met bijbehorende ontstekingen kunnen ontstaan) en Australische Tea tree olie (zuiverend en antibacterieel). Dit trio zorgt ervoor dat de huid het nodige vocht krijgt terwijl de oorzaak van puistjes wordt aangepakt.

Het Environ B activa gamma bestaat uit 6 prettig geprijsde producten (de prijzen vallen mij soms echt enorm mee zeker gezien de hoogwaardige kwaliteit van dit merk, menig parfumeriemerk is lang niet zo goed en stukken duurder), een pre-cleanser, een schuimende reiniging, een reinigend kleimasker, een toner, een hydraterende en kalmerende gel en een speciale gel om ontstekingen snel te kalmeren en laten verdwijnen.


Ik besloot om te starten met de Sebuwash, een milde maar doeltreffende schuimende reinigingsgel die talg absorbeert en de de dode huidcellen die verstoppingen kunnen veroorzaken op milde wijze verwijdert. De gel verandert na aanraking met water snel in een fris schuim dat een schone huid achterlaat zonder een trekkerig of droog gevoel (pluspunten!!!). De gel ruikt wel wat hevig naar de Tea tree maar aangezien dat een belangrijk bestanddeel is neem ik dat voor lief. Ik wissel deze reiniger af met de AVST reiniging om mijn huid fris en vrij van ontstekingen te houden.

De Sebugel A is een hydraterende gel die talgproductie onder controle houdt en de probleemhuid kalmeert. Vaak word ten onrechte gedacht dat je pukkeltjes met agressieve middelen moet bestrijden maar dan worden ze alleen maar bozer en roder. De Sebugel heeft een antibacteriële werking maar door de vitamine A worden alle huidfuncties geoptimaliseerd waardoor ook de celdeling tot rust komt en verstoppingen door overmatige productie van cellen en talg minder voor zullen komen. De luchtige emulsie laat zich makkelijk over de huid verdelen en ook hier is de tea tree geur erg aanwezig maar deze trekt vrijwel direct weg na het aanbrengen.

Grote plus van deze producten is de prijs/kwaliteit, weer een productlijn van Environ waar ik heel erg enthousiast over ben. Environ is verkrijgbaar bij de Environ schoonheidsspecialiste.


PS: Wist je dit over Salicylzuur? Salicylzuur heeft een exfoliërende werking en ik kan me nog goed herinneren dat het tig jaar terug in damesbladen werd aanbevolen in de vorm van een in water opgelost aspirine. Als je hiermee je benen of bikinilijn zou deppen werden ingegroeide haartjes voorkomen. Maar ben je allergisch voor aspirine dan moet je dus ook veel producten voor de probleemhuid vermijden om reacties te voorkomen.

Follow on Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

thanks for reading! laat gerust een berichtje achter :)